В Олександри тепер є дім та сім'я: у Вінниці влаштували ще одну дівчинку

В Олександри тепер є дім та сім'я: у Вінниці влаштували ще одну дівчинку
  • Перед тим, як укласти договір, батьки-вихователі протягом двох тижнів спілкувалися з Сашею, яка перебувала у Центрі матері та дитини. Дівчинка мала також можливість познайомитися з іншими членами великої сім’ї Віталія та Ані.

Договір про влаштування до сім’ї 13-річної дівчинки Олександри 27 січня виконком Вінницької міської ради уклав із батьками-вихователями Віталієм та Анною Крищук, повідомляє вінницька міська рада. Тепер у дитячому будинку сімейного типу виховуватимуть 10 дітей.

— Родина чудово поладила, тому було прийнято рішення про влаштування Саші до дитячого будинку сімейного типу. За рішенням суду, батьки дівчинки позбавлені батьківських прав. Тому Сашенька тут, у родині Крищуків, знайшла своїх батьків-вихователів. Із 2018 року, коли створювали цей будинок, ми поклали на нього багато сподівань. Він надає радість, тепло і можливість розвитку всім дітям, які сюди потрапляють, — говорить начальниця Служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

Саша перейшла в нову родину

13-річна Олександра раніше навчалася в одній із міських шкіл. Тепер її перевели до приватної християнської гімназії, де викладає мама-вихователька Анна.

Відео дня

— Я рада бути в цій родині. Тут багато діток, разом нам буде цікаво та весело, — говорить Олександра.

У дитячому будинку сімейного типу мешкає шестеро хлопців та троє дівчаток, саме тому вирішили влаштувати у родину ще одну дівчинку, розповідає батько-вихователь Віталій Крищук.

— Хотіли взяти ще одну дівчинку, аби їм було цікавіше. Загалом розраховували на те, що можемо влаштувати 10 дітей — це максимум, скільки може вмістити дитячий будинок сімейного типу. Ми дуже легко пішли із Сашею на контакт, тому, думаю, що все буде добре, — говорить Віталій Крищук.

Історія дитячого будинку

На базі сім’ї Крищуків дитячий будинок сімейного типу функціонує з грудня 2018 року. Спочатку до нього було влаштовано 3 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них одну дитину з інвалідністю. Протягом 2019-2022 років дитячий будинок сімейного типу поповнився ще шістьма вихованцями, з яких одна дитина має інвалідність, одна — є сиротою, а інші дві дитини — родинними групами.

За чотири роки функціонування дитячого будинку сімейного типу, перші влаштовані діти вже досягли повноліття: одна дівчинка створила сім’ю, готується вдруге стати матір’ю, інша — стала справжньою помічницею, працює як логопед, здобуває другу освіту.

На даний час у дитячому будинку сімейного типу виховується 7 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку у службі у справах дітей Вінницької міської ради, та 1 особа з їхнього числа. Всі вони разом із 2 біологічними дітьми батьків-вихователів отримують тепло та любов справжньої сім’ї.

Довідка: Наразі Служба у справах дітей Вінницької міської ради запрошує до співпраці всіх вінничан, які готові допомогти дітям отримати сім’ю. Звернутися можна за телефонами: 65-10-74, 50-90-61. А з детальною інформацією ознайомитися на сторінці Служби у справах дітей Вінницької міської ради.

 

Читайте також:

Сьогодні вітаємо Антона та Антоніну. Історія, заборони та прикмети 30 січня

У березні вінничани зможуть побачити прем'єру мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up