Українців почали штрафувати за збір чорниці та лохини

Українців почали штрафувати за збір чорниці та лохини
  • У лісах заборонено збирати чорницю, якщо ви збираєте її на продаж та не платите податки. 
  • Також заборонено наймати та не оформлювати офіційно працівників для збору лохини на приватних полях.

Посадовими особами Управління Держпраці у Вінницькій області, в рамках інспекційної кампанії здійснено виїзд на місце вирощування сільськогосподарських культур у селі Микулинці, Вінницького району, де було виявлено 15 офіційно не працевлаштованих осіб, у тому числі неповнолітніх,  що займалися збором лохини.

Працівники Держпраці провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо офіційного працевлаштування працівників. У  випадку, якщо суб’єкт господарювання не відреагує і буде виявлено порушення умов праці, працедавця чекає відповідальність.

— Інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених працівників — це не разова акція. Скоріше це пілотний проект об’єднання зусиль всіх державних органів у боротьбі із незадекларованою працею. Відпрацьовані механізми взаємодії підвищать результативність моніторингу стану трудових відносин, розвинуть інституційну спроможність державних органів у запобіганні використання незадекларованої праці і дозволять точно реагувати на факти порушень законодавства, — зазначають на сайті Держпраці у Вінницькій області.

Відео дня

За інформацією джерела, мета державного контролю за оформленням трудових відносин не штрафи, а забезпечення додержання вимог законодавства про працю. Але, ті роботодавці, які порушують законодавство, будуть нести відповідальність згідно чинного законодавства.

Так, за минулі вихідні, 17-18 липня, співробітники Державної екологічної інспекції Поліського округу оштрафували десять порушників, які збирали чорницю.

— Працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу в минулі вихідні, а саме 17-18 липня поточного року в лісових масивах Рівненщини проведено заходи державного екологічного нагляду (контролю) на предмет дотримання правил збору ягід (чорниці), —  пишуть в пресцентрі Держекоінспекції.

Фото: в лісах Рівненської області було виявлено 10 таких порушень

Зокрема, за два дні в лісах Рівненської області було виявлено 10 таких порушень. Винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності (ст. 70 КпАП).

— Збір ягід з метою отримання прибутку від реалізації зібраної сировини здійснюється на підставі спеціального дозволу на використання природних рослинних ресурсів, згідно зі ст. Ст. 69, 73 Лісового Кодексу України, ст. 10 ЗУ "Про рослинний світ", за порушення такого порядку передбачена відповідальність за ст.70 КУпАП, — розповіли в Держекоінспекції.

Також представники служби додали, що дані заходи контролю Державною екологічною інспекцією Поліського округу триватимуть і надалі.

Фото: Винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності

 

Читайте також:

Гороскоп на тиждень 19-25 липня: кому зірки пророкують збагачення?

«Пішла купатись та не повернулась». Дізналися про останні хвилини життя 22-річної Ірини

«Бабине літо буде дуже довгим»: народний синоптик дав прогноз на осінь

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Сергей Рост

    Ця Влада хоче бути схожою на рашу ( і дуже хоче , до позеленіння... )при такій владі і ворогів не треба...
  • Степан степ

    То повний піпіпець,суки мільйони крадуть,хабарі гарбають,а тут людина збирає ягоди не від доброго життя.
  • Олько Лисий

    Ото мерзенні і брехливі нитики-скиглії накоментували!!!Хліба з маслом собі не можуть купити, а у НЕТі сидять???
  • Ivanka Maksymyshyn

    Вже чорниць збирати не можна, все життя збирали без податку, а тепер податок їм подавай🤨

keyboard_arrow_up