У застосунку «Дія» тепер можна отримати витяг про несудимість

У застосунку «Дія» тепер можна отримати витяг про несудимість
  • У застосунку «Дія» відтепер можна отримати витяг про несудимість. Нова послуга доступна в застосунку для всіх користувачів, які досягли 14 років.

Тепер українці можуть отримати витяг про несудимість онлайн у застосунку «Дія». Він необхідний при оформленні на роботу, усиновленні дитини тощо. Про це повідомляє пресслужба міністерства цифрової трансформації.

Для того, щоб мати змогу скористатися послугою, потрібно оновити застосунок до останньої версії.

— Якщо інформація є в центральній базі даних і не потребує додаткової перевірки, то витяг формується автоматично. І ви одразу отримаєте його на телефон, — йдеться в повідомленні Мінцифри.

Відео дня

Як отримати витяг:

  • ​у застосунку перейти в розділ Послуги;
  • вибрати Довідки та витяги – Витяг про відсутність судимості;
  • вибрати тип та мету запиту;
  • заповнити дані про себе;
  • надіслати запит.

За словами міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова витяг про несудимість щорічно отримує близько мільйона людей.

 

Читайте також:

Кабмін заборонив стягувати борги за комуналку з переселенців

В Україні за час війни коефіцієнт бідності збільшився майже в чотири рази

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Каськов

    Довідка про НЕсудимість? А як же презумпція невинуватості? Чому саме ми маємо доводити,що не маємо судимості? Чому це не має встановлювати той,кого це цікавить?
  • Nikolay Arshinov

    Зелені прокремлівські зрадники   під час віни надали офіціни доступ спецслужб  росіськогоокупанта  до сеціальних баз даних, до яких ніхто у світі не дає доступу- лише правоохоронні органи за письмовим запитом. За такі зрадницькі дії і доступ до баз даних треба давати Верещук і ї подібним пожиттєве перебування в місцях позбавлення волі. Інформація про судимість чи притягнення до іншої відповідальності є компромат , яки з допомогою ЗЕ зрадників використовують  в своїх цілях спецслужби кроемля. Коли вже закінчиться віна Перемогою над окупантом, що Зрадників повели  на кра Бабиного Яру, подивитися що знаходиться в кулеметному стволі. Іншого шляху знищення зрадників України не існує. Слава  Нації ! Смерть росіські федерації і зрадник України !

keyboard_arrow_up