У Вінницькій області почала діяти «гаряча лінія» з питань Територіальної оборони

У Вінницькій області почала діяти «гаряча лінія» з питань Територіальної оборони
  • Територіальна оборона України — система заходів задля національного супротиву та оборони країни.
  • Ключова особливість тероборони — захист своєї домівки, однак у разі крайньої потреби, Сили тероборони можуть виконувати завдання в інших регіонах.

— Бажаючим проходити контрактну службу у підрозділах територіальної оборони Вінниччини на посадах офіцерського, сержантського та рядового складу звертатися за телефоном: 0432 57 60 70, — зазначають на сайті ОДА. — Також  працює «гаряча лінія» Командування Сил територіальної оборони ЗС України за номером 0800-50-70-28.

Територіальна оборона України — це система загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються у мирний час та в особливий період з метою протидії воєнним загрозам, а також для надання допомоги у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій.

Основні завдання і заходи щодо підготовки та ведення територіальної оборони України діляться на три пункти: склад, мета і завдання національного спротиву.

Складовими національного спротиву є територіальна оборона, рух опору та підготовка громадян України до національного спротиву.

Відео дня

Метою національного спротиву є підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву.

За тими, хто укладе контракт і служитиме у резерві Сил територіальної оборони Збройних Сил України, буде закріплено зброю. Вона буде видаватися на час навчань та для забезпечення виконання завдань за призначенням. Також усіх контрактників страхують, видають їм форму.

Відповіді на усі питання, пов’язані з територіальною обороною, українці можуть знайти відповіді на новоствореному інформаційному сайті. Тут є інформація про те, які документи необхідно зібрати, аби вступити до лав тероборони, які права та обов’язки має за контрактом військовослужбовець ТрО, що йому доведеться робити, чи буде він залучатися до реальних бойових дій та багато інших важливих відомостей.

 

Читайте також:

За минулу добу у Вінницькій області сталося понад 20 пожеж

До неба здіймався стовп чорного диму. В Якушинцях горіла електропідстанція

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вікрорія Жарік-Алимова

    Щоб організували якісь курси для жінок, як користуватись зброею

    Жанна Аликина reply Вікрорія Жарік-Алимова

    Вікрорія Жарік-Алимова теж про це думала,щоб хоча б цьому навчили, мало лі ...
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • Олег Безпальчук

    Я за

keyboard_arrow_up