У Вінниці завершується сезон велопрокату Nextbike

У Вінниці завершується сезон велопрокату Nextbike
  • Сервіс оренди велосипедів Nextbike завершує цьогорічний сезон роботи. Взяти двоколісного на прокат ще можна буде до кінця тижня.

Велосипеди почали потроху прибирати з вулиць 31 жовтня. Про це повідомляють на сторінці Департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міськради.

— Як і кожного року, на зиму велосипеди прибирають з вулиць, — зауважив директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін. — З понеділка поступово зменшується їхня кількість. До п'ятниці всі двоколісні мають забрати з вулиць міста.

Відео дня

Велопрокат Nextbike, нагадаємо, у Вінниці діє уже три роки поспіль. Цьогоріч свій сезон він розпочав наприкінці березня.

Довідка

Nextbike — оператор муніципального велопрокату. Як відомо, гроші на закупівлю станцій та велосипедів Вінницька міська рада отримала як грант від Швейцарії. У підсумку отримали 25 станцій та 110 велосипедів. На конкурсі обрали приватного оператора, який обслуговує велосипеди й підтримує мережу — Nextbike.

Вони ж, за погодженням з виконкомом міськради, встановлюють тарифи. Перша година оренди коштує 25 грн, друга — 25 грн, третя година і кожна наступна — 50 грн.

При купівлі абонемента — 250 грн місячний, 1150 грн на увесь сезон — вартість поїздки зменшується: щодня перші 60 хв на поїздку безплатні, друга і третя години — по 5 грн, четверта година прокату — 50 грн.

Мережа станцій покриває найбільші спальні райони міста — Вишеньку, Слов’янку, Поділля, Замостя та Центр, як з’єднувальну ланку між ними.

Для оренди велосипеда потрібна банківська картка та додаток на смартфон: AndroidiOSHarmony OS. Втім, є й недолік: велосипед не можна залишити будь-де, його обов’язково треба припаркувати на одну зі станцій прокату.

 

Читайте також:

Нема чим заправити машину? Прокат самокатів та велосипедів за ціною літра бензину

Де дешевше, а де дорожче: скільки коштує оренда електросамокатів у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up