У Вінниці за біометричними паспортами займають чергу з третьої години ночі

У Вінниці за біометричними паспортами займають чергу з третьої години ночі
  • З 11 червня українцям дозволили їздити до країн Євросоюзу без віз, але з біометричним паспортом;

  • Через це у міграційній службі утворилися величезні черги з людей, які бажають оформити закордонні паспорти нового зразка

  • Ми поспілкувалися з людьми у чергах. Деякі з них стоять у чергах з третьої години ночі

У міграційній службі, що на вулиці Пирогова, 4, працює дві людини, які приймають документи на оформлення біометричного паспорту. До них кожного дня приходять більше сотні людей. Всіх прийняти не встигають.

— Я стою у черзі з сьомої години ранку, — каже Дмитро. — Записався 73-м. Тут незрозумілий порядок черги. Є люди, які записувалися з вчорашнього дня та з ночі. Їх чергу переносять на наступний день.

Відео дня

Дмитро жаліється, що немає людини, яка б контролювала порядок черги. Через це створюється хаос — деякі люди намагаються потрапити до кабінету без черги.

— Я приходив ще у п’ятницю, — говорить Антон Костенко. — Тут була черга з 160-ти людей. Тому я вирішив прийти сьогодні (13 червня, — авт.). Записався о четвертій ранку. Дали 44-й номер. Хочу поїхати до дочки у гості в Германію.

За словами Антона, станом на 11 годину ранку, вже пройшло 35 людей. Він припускає, що до вечора документи встигнуть прийняти ще у сотні вінничан. Якщо Антон зареєструвався у черзі о четвертій ранку, а перед ним вже було понад 40 людей, можна припустити, що у чергах вінничани стоять ще з третьої години ночі.

— Я прийшла вже за готовим паспортом, — розповідає Анна. — Стою у черзі приблизно 10 хвилин. Думаю, що впораюсь за годину. Попереду мене ще десяток людей.

Прес-секретар міграційної служби у Вінницькій області Анатолій Кожухар розповів, що зараз справді суттєво зріс попит на закордонні паспорти. Він пов’язує це саме з прийняттям безвізового режиму.

— Тільки за травень у нашій області видали 7963 біометричних паспорти, — говорить Кожухар. — За той самий місяць минулого року їх було 6560. Загалом з початку року по кінець травня мешканці Вінниччини оформили 31385 закордонних паспортів. За аналогічний період минулого року їх було 28752.

Авторка тексту: Олена Островська

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Aleksandr Berezovskyi

    Отношение к людям как скоту,  сколько себя помню постоянно там очереди.

    Знают , что такой поток людей, что нельзя отрыть еще одну приемную?

    Хотя за чем , если таким способом людей вынуждают "решать" в кабинетах получение паспорта.
  • Задунайский Торонтуй

    Тушкой или чучелом.
  • Ivan Melnik

    Якщо я не помиляюсь то в Прозорих Офісах теж можна оформити документи на закордонний паспорт??? Цікаво чи там теж такі черги? А якщо не хочете черги і маєте лишніх 200-300грн то йдіть в приватний паспортний відділ що біля Стадіону! Закордонний біометричний паспорт 1000 грн коштує, без черг і за 20 робочих днів буде готовий)
  • Alexander Skydan

    А організувати нормально чергу мабудь керівникам центру не приходить в голову? І це зрозуміло, їм потрібна величезна невпорядкована черга, щоб на ній заробляти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up