У Вінниці відкрили виставку ростових ляльок-мотанок. Де можна на неї подивитися

У Вінниці відкрили виставку ростових ляльок-мотанок. Де можна на неї подивитися
  • У Вінниці презентували ексклюзивну марку під назвою «А наш рід був, є і буде!». На ній зображені ляльки-мотанки за мотивами рукотворних шедеврів вінницьких майстринь Валентини Погребняк, Алли Шарікової та Ірини Трибунської.
  • Також з цієї нагоди відкрили виставку ляльок-мотанок. Висота деяких сягає 1,8 метра.
  • Виставка триватиме чотири дні. Розповідаємо, як її відвідати.

Нову марку презентували 21 березня з нагоди творчого професійного свята — Міжнародного дня лялькаря. Це вже шоста ексклюзивна власна марка, яку Офіс туризму Вінниці випускає у партнерстві з Вінницькою дирекцією АТ «Укрпошта».

Урочиста церемонія спецпогашення марки відбулася у Туристичному хабі Вінниці Visit Vinnytsia. 

Відео дня

Як інформує туристичний сайт міста Вінниці, з нагоди спецпогашення марки та Міжнародного дня лялькаря в туристичному хабі представили також виставку ексклюзивних ростових ляльок-мотанок в автентичному одязі кінця ХІХ – початку ХХ ст. від Валентини Погребняк, а також авторські ляльки-берегині від Ірини Трибунської та Алли Шарікової. Кожна з них створена з молитвою та любов’ю, в кожній – душа народу та незламна віра в Перемогу.

«Мої презентовані роботи — це ростові ляльки-мотанки висотою 1,8 метра. А одяг на них я збирала з усієї України: тут є Черкащина, Одещина, Тернопільщина, Вінниччина… Я вивчаю повсякденний український старовинний одяг, як одягалися наші предки. І це для мене дуже цікаво. Мабуть, це моє життя – створення ляльок-мотанок. Я вкладаю туди всю свою позитивну енергетику і любов», — поділилась майстриня, голова ГО «Народна територія щастя» Валентина Погребняк.

Виставка ростових ляльок-мотанок триватиме до п’ятниці, 24 березня, включно. Її можна переглянути з 9.00 до 18.00 години у Туристичному хабі Вінниці Visit Vinnytsia (вул. Соборна, 89). Вхід вільний.

 

Читайте також:

Вінничан запрошують на «Здорову прогулянку» на свіжому повітрі

Даруйте зірки своїм близьким. У планетарії можна придбати подарункові сертифікати

Гурток польської мови для літніх людей запрацював у вінницькому терцентрі

У Вінниці відновили екскурсії до підземелля костелу капуцинів

Українці на «захисті» 8 березня: результати опитування в Дії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юля Тарасовська

    Дуже гарно виглядає, символічна марка

keyboard_arrow_up