У Вінниці стартує «трамвайний тиждень». Що цікавого пропонують для вінничан і гостей?

У Вінниці стартує «трамвайний тиждень». Що цікавого пропонують для вінничан і гостей?
  • Початком «Трамвайного тижня» стануть пізнавальні екскурсії. Реєструватися на них потрібно завчасно, адже кількість місць обмежена. 

«Трамвайний тиждень» у Вінниці стартує 22 жовтня.

Заходів буде багато. Серед них трамвайні екскурсії містом, всеукраїнський форум «Громадський транспорт — туристична та історична складова міста» та виставка трамвайних вагонів, які курсували міськими вулицями у різні часи.

Відео дня

Афіша

22 жовтня о 13.00 — екскурсія «10 років Музею вінницького трамвая». Учасники дізнаються про історію створення музею, побачать найцікавіші і найцінніші його експонати, а також проїдуться містом в одному з музейних вагонів. Реєстрація тут.

24 жовтня о 17.00 — вечірня екскурсія «Німецькі трамваї у Вінниці», яка присвячена німецьким вагонам серій Lowa та Gotha, які експлуатувалися у місті. Реєстрація тут.

25 жовтня о 17.00 — екскурсія «Чеська епоха», де усі охочі дізнаються про історію появи відомих жовто-помаранчевих вагонів Tatra у Вінниці. Реєстрація тут.

26 жовтня о 17.00 — екскурсія «Вінницька Швейцарія». Вона присвячена новітньому періоду розвитку трамвайного руху у Місті ідей, починаючи з 2006 року, відколи було підписано Меморандум із Швейцарською Конфедерацією щодо реалізації проєкту «Цюріхські трамваї для Вінниці». Реєстрація тут.

27 жовтня з 9.00 до 17.00 — форум «Громадський транспорт — туристична та історична складова міста», де передбачаються експертні дискусії та обговорення на такі теми: представлення громадського транспорту як туристичного магніту, збереження історії громадського електричного транспорту у містах, транспортна урбаністика тощо. 

За анонсами та заходами «Трамвайного тижня» у Вінниці слідкуйте на сторінці VinnytsiaTramWeek у Фейсбук.

 

Читайте також:

Коли буде День козацтва, захисників та працівників освіти. Календар вихідних і свят жовтня

Новий православний календар на жовтень 2023: що і коли відзначаємо

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up