У Вінниці презентували виставку, до експозиції якої ввійшли 38 унікальних прапорів

У Вінниці презентували виставку, до експозиції якої ввійшли 38 унікальних прапорів
  • Запрацювала унікальна виставка «Український прапор — українська міць».
  • Експозиція розмістилася в Академічній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею.
  • Виставка прапорів приурочена до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

До експозиції ввійшли 38 унікальних прапорів, що мають свою неповторну історію. Це стяги з власних колекцій військовослужбовців ЗСУ, підрозділів територіальної оборони та волонтерів. Про це інформує «120 бригада територіальної оборони ЗСУ».

Виставка експонуватиметься  до 18 вересня 2022 року.

Відео дня

— Український прапор завжди позиціонувався, як військова святиня, що об’єднує вірних своєму обов’язку воїнів, які йдуть з ним у бій, — зазначають у повідомленні. — З синьо-жовтим стягом сьогодні воюють наші бійці проти російських окупантів. Захисники з Вінниччини боронять Україну у складі різних з’єднань та військових формувань. Серед представлених на виставці стяги — 63 окремої механізованої бригади, 128 окремої гірсько-штурмової бригади, 27 реактивної артилерійської бригади імені кошового отамана Петра Калнишевського, фрагмент прапора України 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка, зведеного загону «Дика качка» — підрозділу ЗСУ, сформованого з добровольців Повітряних сил України.

Також на виставці представлені прапори з автографами бійців 120 та 109 окремих бригад Сил територіальної оборони, 61 окремої піхотної єгерської бригади, 28 окремої механізованої бригади, 72 окремої механізованої бригади, 59 військового мобільного шпиталю та зведених загонів Міністерства внутрішніх справ України.

 

Читайте також:

Сьогодні — День Державного Прапора України. Історія, заборони та прикмети 23 серпня

Синоптик розказала, яка погода буде в Україні на День прапора та День Незалежності

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up