У Вінниці почали обговорювати кандидатури нових головних лікарів

У Вінниці почали обговорювати кандидатури  нових головних лікарів
Сьогодні, 19 травня, відбулась перша частина громадських обговорень щодо призначення нових головних лікарів обласних лікарень, замість 32-ох люстрованих раніше. Встигли вибрати кандидатів для чотирьох лікарень, - решту продовжать розглядати завтра о 14 годині.

Кожен із попередньо зареєстрованих кандидатів  розповідав коротко про себе, свою мотивацію та причини, чому хоче очолити ту чи іншу лікарню та відповідав на питання. Після цього рейтинговим голосуванням, право на яке мали лише попередньо зареєстровані члени громадських організацій,  обирали нових головних лікарів.

Встигли проголосувати за кандидатів чотирьох лікарень.На посаду головного лікаря обласної дитячої лікарні  вибрали Василя Паненка, Вінницького обласного клінічного госпіталя для інвалідів Вітчизняної Війни -  Валерія Бабійчука, Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім.  Ющенка  -  Гліба Головатого, Вінницького обласного МСЕКу -  Анатолія Фіщука.

Відео дня
>

Голосуванням висловили недовіру двом кандидатам:  Віктору Власюку та Тетяні Антонець.

Результати громадських обговорень  будуть подані в п’ятницю в облраду та матимуть рекомендаційний характер під час остаточного прийняття рішення.

Читайте також:

Дивна люстрація. Лікарні просять повернути їм звільнених головних лікарів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Що значить-"члени громадських організацій"? А раптом,цей член ГО в цей лікарні жодного дня не лікувався?!Вважаю,необхідно більш ретельне обговорення- чому не опросили пацієнтів лікарні ім.О.Ющенко- хотят вони,щоб лікарнею керував Глеб Головатий?Чому не привести на обговорення інвалідів Великої Вітчизняної війни- можливо,їх Бабійчук не влаштовує? І найголовніше,як можна боротись в області зі смертністю дітей першого року життя,не провівши серед них відкрите голосування-погодяться ли вони на природне вигодовування в умовах,коли обласну дитячу лікарню очолює Паненко Василь? Слава Україні! Майдану слава!
  • Anonymous

    А у Немирові дальше будуть розкрадати районну лікарню, як це робилося при Михайленкові та Леськові?????
  • Anonymous

    Вот почему так хотят люстрировать врача КЛОЧКО В.!!! У Верховній Раді пропонують обов’язково визначати психічний стан осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування. Про це йдеться у проекті Закону України «Про внесення зміни до ст. 11 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», зареєстрованому в парламенті під №4663 нардепом Олегом Зарубінським. Автор документа пропонує, щоб для проведення спеціальної перевірки особа, яка претендує на зайняття посади, подавала до відповідного органу низку документів, серед яких медичну довідку про стан здоров'я, яка включає в себе висновок лікаря-психіатра. Відповідно до Закону «Про засади запобігання і протидії корупції» спеціальну перевірку перед призначенням на посаду повинні проходити особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (Президент України, члени Кабінету Міністрів, депутати всіх рівнів, керівники органів державної виконавчої влади, державні службовці та ін.) та особи, які прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. У пояснювальній записці йдеться про те, що сьогодні психіатричній науці відомі захворювання, які можуть негативно впливати на реалізацію повноважень посадовцями. Йдеться про такі хвороби як параноя (хронічне психічне захворювання, що характеризується систематичним маяченням при відносному збереженні інтелекту), шизофренія (погіршення сприйняття реальності та значна соціальна дисфункція), клептоманія (патологічне сильне бажання красти) та деякі інші. «Органи державної влади та місцевого самоврядування в Україні мають виконувати власні функції виходячи з реалізації інтересів всього суспільства чи територіальної громади, а не керуватись страхами чи патологією окремих керівників. Тому важливим є недопущення до управління як державою в цілому, так і окремими структурними підрозділами зокрема осіб, у яких систематично проявляються ознаки психічних захворювань. На сьогодні саме такий критерій може стати дієвим важелем для формування зваженої та адекватної політики державних та місцевих органів влади», – наголошує нардеп. Варто зазначити, що 15 травня народний депутат від УДАРу Віктор Чумак зареєстрував Проект Постанови про відхилення проекту Закону України про внесення зміни до статті 11 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» (щодо обов'язковості визначення психічного стану особи, яка претендує на зайняття посади, пов'язаної з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування). http://vgolos.com.ua/news/maybutnih_derzhsluzhbovtsiv_i_nardepiv_proponuyut_pereviryaty_v_psyhiatra__zakonoproekt_145668.html
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up