У Вінниці 70 активістів пройшли маршем зі смолоскипами і кричали “Бандера прийде - порядок наведе”

У Вінниці 70 активістів пройшли маршем зі смолоскипами і кричали “Бандера прийде - порядок наведе”
У Вінниці 1 січня смолоскипною ходою через центр міста, вигуками “Слава Україні” та “Смерть ворогам” активісти вшанували 107-му річницю з Дня Народження Степана Бандери.

Близько 70 учасників акції пройшли від центрального автовокзалу до площі Гагаріна. Захід організував вінницький осередок «Правого сектору» за підтримки інших націоналістичних організацій. Учасники рушили від центрального автовокзалу, через міст, по Соборній до площі Гагаріна. Активістів супроводжували співробітники поліції, які забезпечували безперешкодний рух маршу містом.

- Ми зібралися вшанувати 107-му річницю з дня народження Степана Бандери, - каже - Ігор Гемба, очільник вінницького «Правого сектору», позивний «Гагарін». – Ми його послідовники. Сьогодні до нас приєдналися організації «Азов», «Моноліт», «Архангели» та «Лютич». Це ті, хто зв’язувався зі мною, а так багато прийшло просто небайдужих людей.

Відео дня

Ігор розповів, що патріоти України щороку проводять такі акції, але у Вінниці цього практично не відбувалося. Приходило до 15 осіб. Цьогоріч вони вирішили все організувати, бо багато людей хотіли прийти, але просто не знали де збиратися.

Як відбувався марш дивіться у відео.

Нагадаємо, що журналіст «20хвилин» запитував вінничан, чи знають вони, коли день народження Бандери.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Анонимка

    Бандера нацист и фашист
  • anon.

    Бог прийде а не Бандера
  • Соловьев Антон

    Им до сих пор не сказали,что Провиднык умер?

    Анонім reply Соловьев Антон

  • Анонім

    Там і разом з ментами 70 чоловік не було!

    Анонім reply Анонім

    Люди, які йшли 1 січня (а їх було 30-35, а не 70), схоже, мають надзвичайно слабке поняття про те, чого хотів Бандера. У цього історичного діяча були як сильні, так і слабкі сторони. До однозначних недоліків належить і те, що  він шанував попів. Але без сумніву це видатна особистість, як і всі ті, хто хотів бачити Україну самостійною і могутньою державою. Уже за це він заслуговує на повагу. Якби Бандера побачив сьоднішніх дуріків, які на його день народження п'яними голосами ідуть і кричать, смокчуть по дорозі цигарки - не помилував би. В УПА з курцями і бухариками розмова була коротка, не кажучи вже про цей "марш"-посміховище! А ще більше він би засмутився, якби побачив бляхерів та іншу шелупонь під червоно-чорним прапором!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:34 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up