У Вінниці 40-річна Світлана в таксі народила дівчинку

У Вінниці 40-річна Світлана в таксі народила дівчинку
У водія, що прийняв дитину в пасажирки на свій рушник, руки почали тремтіти, щойно породіллю забрали лікарі. Але 68-річний Григорій Ратушний після того, як віддав жінку з дитиною в надійні руки, вихідного не взяв. Він зараз їздить на виклики по місту на своєму „Део Ланосі” з фішкою служби „555-444”.

Жінка народила на задньому сидінні машини таксі сьогодні, 8 листопада, близько 7.30 ранку. Вона приїхала у місто скуповуватися, бо до пологів залишалося два тижні. Таксист возив вагітну на центральний ринок, а потім мали їхати до „Метро”. Не доїхали. В пасажирки почалися перейми.
- Я призупинився, а вона: „Мені тяжко, в мене роди”. Тоді я став на Свердлова, біля будинку 10, і вона там народила. Думаю, за хвилини три, - говорить таксист служби „Бліц-таксі” 68-річний Григорій Ратушний. – Я потім з дитиною її завіз в найближчу лікарню, в „Пироговку”. Там сказав, що привіз жінку, яка щойно в моїй машині народила, що трошки допомагав, але я ж не робив такого ніколи... В мене два сини, старшому вже 38. Тоді як було? Завіз в лікарню жінку і звідти з дитиною забрав. А тут – таке!..



- Щойно ми під’їхали до приймального відділення, вибігли лікарі, медсестри, - розказує таксист. - Всі позбігалися. Дякую їм. Забрали жінку й дитину і сказали, що все нормально.         
Таксист каже, що він й не подумав, щоб можна було викликати швидку допомогу.
- Та я забув все на світі, - говорить Григорій Ратушний.
Але він не забув, що треба чисті речі. Дістав новий махровий рушник, який взяв із собою на всяк випадок. На цей рушник і зловив дитя. Ще було в нього у багажнику одіяло. В нього мати потім загорнула крикливе немовля, що народилось серед вулиці.   
- Дитина кричала добре. А мати – ні. Видно було, що й важко і боляче, - каже таксист. – Їй треба віддати належне. Мужньо трималася. Симпатична вона така, висока. Світлана звати.


Таксист Григорій Ратушний (68) після того, як віддав жінку з дитиною в надійні руки, вихідного не взяв

Таксист розповів, що в нього дача у селі, звідки приїхала жінка. Знає її чоловіка, бо той столярку робить, а він будується. Чоловік й доручив вагітну дружину знайомому вінницькому таксистові, щоб він повозив її містом.
- Я після лікарні посидів трошки в машині, заспокоїтися намагався, - каже таксист. – Від’їхав, на 40-річчя Перемоги у кіоску взяв каву, попив, але руки труситися з годину ще не переставали, ноги ватні були. Дуже переживав за дитину, і щоб із жінкою все нормально було. Вона бліда така була. Пам’ятаю, коли ми їхали вже до лікарні, я їй кричав постійно: „Тримай дитинку правильно, щоб нічого не сталося!”. А вона питала лише, скільки годин зараз і де ми заходимося. А думав, нащо їй вулиця, коли треба бігом в лікарню, рятувати дитину і її рятувати. Надивився по телевізору, як на столах під час родів умирають, то нервував страшенно. Але дякувати богу, все добре.
Дівчата з диспетчерської, яким першими розказав про пережите таксист, вітали його і радісно вищали в рацію від почутої новини. Вони й розказали редакції про сьогоднішній інцидент - про щасливі пологи в машині.
Пізніше ми дізналися, що породіллі 40 років. Жінка приїхала із села Кобильня Липовецького району у Вінницю за покупками, але нічого дитячого так купити й не встигла. Тепер це робить чоловік.
В обох з подружжя – це другий шлюб. І народила жінка чоловікові п’яту дитину. Пологи ж прогнозували місцеві лікарі аж на 25 листопада.


Світлана Вдовкіна (40) з новонародженою донечкою Владою зараз в лікарні на Пирогова, в пологовому відділенні

- Це Господь був поруч, тому все вийшло, - сказала через кілька годин після госпіталізації Світлана Вдовкіна по телефону. - Я не сама все зробила. Як пуповину перерізала? В таксиста була аптечка, а в ній ножиці та спирт. Він допоміг мені обробити ножиці і я перерізала пуповину. Резинкою з білизни перев’язала потім... Як згадаю, то прямо паніка забирає...   



Новонароджена з матір’ю зараз у пологовому відділенні лікарні імені Пирогова. І якщо у жінки досі очі на мокрому місці від того, що вона пережила, то її чоловік виглядав щасливим, коли тиснув руку таксистові. Останній його зустрів з автобуса і до лікарні привіз. І він був першим, хто повідомив батькові про народження дитини.





- По телефону сказав вранці: „Миколай, в тебе дочка народилася”. А я йому: „Сьогодні не перше квітня. Нащо ця розмова?”, - переказує 45-річний батько. – Потім жінці подзвонив і став збиратися на Вінницю.
В обід батько немовляти вже був під вікнами пологового будинку лікарні Пирогова. Спілкувався з дружиною по мобільному під вікном палати і тішився, що донечка, яка народилася так стрімко і не в родильному залі, цілком здорова. Її вага - 3,120. Зріст – 48 сантиметрів.
- Якщо вдасться мала характером до мене, то буде спокійна, - перше, що сказав батько.   



- Це в нас п’ята дитинка, - розказує журналісту Микола Вдовкін. – Старшому хлопцю, Артему, 12 років. Дівчинці Богдані сім. Ще є хлопчик Руслан. Йому шість років. І Колі три роки. А це – Владочка. Як показало на „узі”, що дівчинка, ми одразу вирішили, що Владочкою назвемо.
Микола хвалив дружину і розказував, що вони - сільські люди, тому фізично здорові. І коли в сім’ї багато діток – це для нього нормально.



- Ми менше дихаємо цими угарними газами, як люди в місті. В мене є бджоли, тому їмо справжній мед. І овечки свої є, що не в кожного у селі буває. І свині. Дві корови. Молока лишки навіть маємо, здаємо їх на базар. Ми ж не купуємо їсти всяку хімію. Оце нам і дає можливість триматися на ногах до цих пір. А заробляю я тим, що маю столярну майстерню. Якби не ця майстерня і не замовлення, яких багато, то б на п’яту дитину ми б не наважилися. Жінка - домогосподарка. Коли їй працювати? Ну, хіба що вночі б могла, - сміється Микола Вдовкін. - Але вночі жінка має вдома бути, коло свого чоловіка.

Читайте також:

Винничанка Наталия Долошкевич родила в такси
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Гарно придумана казочка, насправді все було простіше, але.........
  • Anonymous

    О великие журналисты, вы бы ещё круче фото поставили на главную) ппц просто) и смех и грех!
  • Anonymous

    про свято Миколая чув?
  • Anonymous

    це типу прикол. Тупий. дуже тупий прикол.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up