«У цій фурі-тюрмі вівці їдуть на Вінниччину»: що відомо про ситуацію із закатованими тваринами?

«У цій фурі-тюрмі вівці їдуть на Вінниччину»: що відомо про ситуацію із закатованими тваринами?
  • Днями країну облетіла новина про три сотні овець, яких майже два тижні без їжі та води утримували у Чорноморському порту. Їх повернули з турецької митниці, а потім, через загрозу занесення небезпечних інфекцій, затримали на український. Сьогодні стало відомо, що їх утилізують на Тульчинської філії «Укрветсанзавод».

Ввечері, за чверть до шостої, вантажівка з вівцями заїхала на митний пост «Гайсин». Журналіст 20minut.ua, який знаходиться на місці події, стверджує, що з фури сильно смердить. Частина тварин померла. Ще живі, бекають.

На Чорноморській митниці тварини провели 13 днів. За цей час їх годували лише двічі. Обурені зоозахисники кинули клич, після чого місцеві почали зносити до вантажівки капусту, моркву, сіно та іншу їжу. Митники нікого не пропускали, а годувати тварин самотужки, не стали. Кажуть, що цим люди тільки налякали овець.

У волонтерів були питання, зокрема, чому тварин не можна було розмитнити в Одесі. Їм відповіли, що на це немає відповідних документів. Власниця овець має накладну (змісту якої ми не знаємо), але її виявилося замало.

Одеські волонтери налаштовані агресивно по відношенню до Чорноморського митного посту. Говорять, що просили випустити тварин на свіже повітря. Щоб ті не вмирали. Готові були навіть паркан тимчасовий обладнати. Але їм не дозволили. Тепер зоозахисники мають намір вимагати покарання для винуватців.

За останньою інформацією фуру вже розмитнили, вона вирушила до Тульчина. З кліток стікає, якась смердюча рідина.

Нагадаємо, що минулого року набув чинності закон про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Якщо поліція кваліфікує ці дії за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років.

Що про ситуацію пишуть у мережі? 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (49)
  • Людмила Залевская

    І ще бажано почути висновок ветеринарних та епідеміологічних служб- чи дійсно все так безпечно???здається, що ні. Бо крім "які бідні тварини"- нічого розумного ніхто ще не написав!
  • Людмила Залевская

    3. А якщо дійсно якусь заразу Ви визволителі "приперли" до нас на Вінничину- де тоді винуватців шукатимуть
  • Людмила Залевская

    2.Митники- мразі, хоча мабуть були підстави
  • Грицько Штахета

    Перший раз бачу шоб барани бігали за вівцями ))) Має ж бути навпаки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up