У сусідів з Молдови невакцинованих не пускають у театри, ресторани, на культурні заходи…

У сусідів з Молдови невакцинованих не пускають у театри, ресторани, на культурні заходи…
Переправитися у Молдову у нашій області можна у Могилеві-Подільскому у міжнародному пункті пропуску при наявності документа про вакцинацію чи негативний тест
  • Режим надзвичайного стану у галузі охорони здоров’я запроваджено у сусідній Молдові.
  • 24 райони із  32-х входять до «червоної» зони епідеміологічної небезпеки.
  • Введено низку обмежень для не вакцинованих.
  • Як переправитися через Дністер у нашій області?

Про запровадження надзвичайного стану у сусідній державі повідомив Почесний консул Молдови у Вінниці Михайло Куницький. Про це він говорив під час відкриття Почесного консульства Литви у нашому місті.

За словами Куницького, посилені карантинні заходи діятимуть до кінця жовтня нинішнього року.

Рішення про посилення карантинних заходів ухвалила Національна комісія з надзвичайних ситуацій в охороні здоров’я.  Це пов’язано із зростанням кількості хворих на корона вірус. Тільки за один тиждень їх число збільшилося на 26%. Серед захворілих понад 80% тих, хто не був вакцинований.

Відео дня

Тим, хто не імунізований, заборонено відвідувати театри, концерти, інші культурні заходи, а також бари, ресторани.  

За інформацією молдовських ЗМІ, з початку пандемії у країні зареєстровано 272 тисячі випадків зараження корона вірусом, померло 6,4 тисячі хворих.

Пункти вакцинації у Кишиневі працюють цілодобово, зокрема, у вихідні і святкові дні. Такий графік триватиме до 1 жовтня. Рішення прийняла надзвичайна комісія громадського здоров’я Кишинева, столиці країни.

Потрапити у Молдову на території нашої області нині можна через пункт пропуску у місті Могилів-Подільський. При цьому необхідно пред’явити довідку про вакцинацію або про проходження тесту з негативним результатом.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)

keyboard_arrow_up