У селі на Вінниччині невідомі намагалися підпалити храм ПЦУ: віряни вважають, що це помста

У селі на Вінниччині невідомі намагалися підпалити храм ПЦУ: віряни вважають, що це помста
  • У селі Корделівка Калинівської громади, що на Вінниччині, невідомі намагалися підпалити храм ПЦУ. 
  • Підпал, очевидно, відбувся вночі, і лише дощ не дозволив вогню розповсюдитися на всю будівлю.
  • Селом ходять розмови, що спроба підпалу — це помста релігійній громаді, яка рік тому вийшла з московського патріархату та приєдналася до Православної Церкви України.

Про спробу підпалу повідомили на сайті Вінницько-Барської єпархії ПЦУ. 

Місцевий храм на честь святого великомученика Димитрія Солунського намагалися підпалити 18 грудня у селі Корделівка Калинівської громади Хмільницького району. Обгорілі стіни та пляшку із залишками горючої суміші виявили парафіяни, які вдень прийшли виконати роботи на церковному подвір’ї.

Відео дня

Облили паливомастильними речовинами вікно і підвіконня храму в тому місці, де виходить труба від буржуйки, інсценуючи це як «самозапалення». А в іншому місці підпалили сторону Святого Вівтаря. Підпал, очевидно, відбувся вночі, і лише дощ не дозволив вогню розповсюдитися на всю будівлю.

Представники релігійної громади звернулися до поліції.

Селом ходять розмови, що спроба підпалу — це помста релігійній громаді, яка рік тому вийшла з московського патріархату та приєдналася до Православної Церкви України.

— Громада довгий час потерпала від нападів прихильників рпц в Україні, вислуховували образи, залякування та цькування, нас називали фашистами, розкольниками і так далі, але ми терпеливо, з надією на Бога йшли своїм шляхом, відвоювали свою святиню. Більше року наша громада мирно молиться в храмі, підносячи молитви за Україну та її військо. Ще вчора після Богослужіння ми сердечно вітали нашого захисника, який прийшов з передової, а сьогодні безбожники підпалили наш храм, — розповів настоятель храму Юрій Волощук.

 

Слідчі дії тривають, і віряни на чолі з настоятелем храму ієреєм Юрієм Волощуком сподіваються, що винуватці будуть знайдені та покарані.

 

Читайте також:

Різдво в умовах війни на Вінниччині: чи будуть обмеження 24-25 грудня

«На війні немає атеїстів». Капелан Михайло Бабій розповів про новий храм і молитви бійців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up