У Подільському зоопарку поселилися милі тваринки — альпаки

У Подільському зоопарку поселилися милі тваринки — альпаки
  • На землі не так вже багато тварин, які можуть змусити вас посміхнутися одним своїм виглядом.
  • Альпаки — одні з них. Є щось у цих південноамериканських тваринках, що відразу викликає мимовільну посмішку. 
  • Віднедавна альпаки живуть у Подільському зоопарку.

До Подільського зоопарку альпаки приїхали з Полтавського. Вони вже звикли до свого нового дому і готові до спілкування з відвідувачами.

— У Південній Америці альпаки вже давно стали домашніми тваринами. Місцеві фермери розводять їх, як овець. Альпаки маленькі за розміром, через що їх не використовують як тяглову силу у домашньому господарстві, як, приміром, верблюдів чи лам, які є їх найближчими родичами, — розповідають на Фейсбук-сторінці Подільського зоопарку.

На контакт з людьми альпаки йдуть без проблем. За природою своєю є добрими й слухняними. На відміну від лам і верблюдів, агресію проявляти не схильні: не плюються й не штурхаються. 

Відео дня

Вовна альпак дуже цінується. Адже вона має чимало корисних властивостей. Речі з цієї вовни теплі, легкі і ніжні на дотик. Можливо, причина такої якості вовни у тому, що основний раціон альпак — це особлива рослинна їжа. У Південній Америці їх випасають на високогір'ї в Андах.

Альпаки живуть у стадах і створюють унікальний зв'язок із кожним членом своєї групи, а самотність для них — це покарання. Вони заводять собі справжніх друзів у череді на все життя. Ці тварини, до речі, дуже охайні, у них навіть є щось на зразок туалету: вони ходять справляти природну потребу лише певне місце.

Альпаки люблять купатися. Вони радісно пірнають у будь-яку воду і плавають із задоволенням. Це дуже кумедне видовище. Чарівності їм додає вміння позувати для фото і, здається, що у них з'являється посмішка у цей момент. Альпаки взагалі мають багату міміку.

Людям подобаються альпаки не тільки за їхню неповторну зовнішність і м'яку вовну, але й за їхній спокійний, миролюбний характер. Альпаки часто живуть на фермах і в зоопарках. Вони стали героями численних мультфільмів, іграшок та вітальних листівок.

 

Читайте також:

Як і навіщо вінницькі лісівники переселяють зубрів в інші регіони України

Релакс недільного вечора: фото тваринок з Подільського зоопарку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up