У обмін на землю і 50 тисяч гривень дозволили побудову таунхаусу в подвір'ї на Замості

У обмін на землю і 50 тисяч гривень дозволили побудову таунхаусу в подвір'ї на Замості
  • На вулиці Лисенка, 19 побудують двоповерховий будинок з мансардою. Об’єкт планують звести у подвір’ї між багатоповерхівками 
  • Натомість забудовник дасть 50 тисяч гривень на благоустрій подвір’я і віддасть частину землі на користь громади Вінниці.
  • При тому за земельну ділянку по цій адресі тривають суди.

У Вінниці пройшли громадські обговорення щодо будівництва житла на Лисенка, 19. Протокол опублікували на сайті міськради.

Обговорення пройшли ще 16 жовтня. У заході взяли участь 44 людини, серед яких жителі багатоповерхівки по вулиці Бевза, 36, депутат міськради, представники департаментів мерії, розробник і замовник проектної документації.

Замовник проекту Віктор Калашник розповів, що спершу він планував інше забудову, однак після узгоджень із міською радою, погодився збудувати житловий будинок на дві секції. У кожній секції буде по дві квартири, площею 91 квадратних метрів.

Відео дня

— У міській раді мені запропонували для вирішення проблеми частину земельної ділянки віддати для здійснення благоустрою прибудинкової території, — казав Віктор Калашник. — Дійсно, у дворі будинку №36 по вулиці Бевза дуже мало місця, немає можливості розташувати дитячий майданчик і парковку для автомобілів. Я прийняв рішення віддати частину своєї земельної ділянки, шириною від 7 до 5 метрів, загальною площею 300 квадратних метрів, під дитячий та спортивний майданчики.

Люди питали, як буде тривати будівництво, переймалися чи зачепить воно дерева і чи не нашкодить воно наявній забудові:

— Будівельна техніка буде заїжджати через в’їзд на земельну ділянку, який знаходиться за ГРС. Працюватиме тільки до 18-ої години. Палі забивати ніхто не буде, буде лише фундамент, — каже Калашник. — Якщо ви хочете залишити дерева, то я їх залишу. Але вони аварійні. Якщо будуть падати гіляки, то я відповідальності нести не буду.

Ще питали у замовника будівництва, що він зробить для благоустрою подвір’я на Бевза, 36?

— Будуть будуватися дитячий і спортивний майданчики, зобов’язуюсь додатково виділити 50 тисяч гривень на благоустрій двору. Скажіть тільки, на що ці кошти потрібні.

На голосуванні учасники обговорень дозволили будівництво двоповерхівки поряд з їхніми будинками. «За» проголосували — 28, «проти» — 3, «утримались» — 2, «не голосували» — 11.

ХТО ЗАМОВНИК? Проект будинку розробили у міському комунальному підприємстві «Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури» на замовлення вінничанина Віктора Калашника. 

За даними системи Clarity Project повний тезка цієї людини є фізичною особою-підприємцем, яка займається постачанням готових страв та надає в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

ТРИВАЮТЬ СУДИ. Водночас право власності на землю за адресою Лисенка, 19 намагаються оскаржити у суді. За матеріалами з судового реєстру дізналися, що позивачем є прокуратура Вінницької області. Прокурори встановили, що земельна ділянка, площею 976 квадратних метрів, була незаконно вилучена з комунальної власності.

На цій території мали збудувати 9-поверховий 178-квартирний будинок, на що є рішення виконкому Вінницької міської ради ще в 1982 році. Оскільки до цього виконком мерії вирішив знести багатоповерхівку на Бевза,36 і заселити мешканців у новобуд на Лисенка.

Однак, в 1999 році, вінницьке обласне БТІ реєструє 93/100 будинковолодіння по вул. Лисенка, 19 за відповідачем, оскільки 7/100 до цього, у жовтні 1986-го, були зареєстровані на підставі свідоцтва права на спадщину.

Прокуратура вбачає, що передача землі у приватну власність відбулася незаконно. Однак Вінницький міський суд підтвердив законність передачі землі й нерухомості у приватну власність. Прокуратура намагалась оскаржити рішення судді 1-ї інстанції в Апеляційному суді, але не вдалося: скаргу не задовольнили. Нині рішення щодо землі на Лисенка, 19 намагаються оскаржити у Касаційному цивільному суді.

Читайте також:

Фото: vmr.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Лидия Шеншина

    Такий великий будинок, на Бевза 36,  а двору зовсім немає.  А вони ще й тулять будівлю.  СОРОМ!!!!  Одні гаражі.  Щей дозволили посеред клаптика двору звести бетонний гараж.   ПАНИ  ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ!   ХТО ДАВ ДОЗВІЛ НА ТАКЕ СВАВІЛЛЯ?????
  • Лідія

    Дерева вже всі вирубали, в перший же день
  • Евгений Викторович

    На голосовании были заинтересованные,  весь дом не спрашивали
  • Ярослав

    Земля знаходиться під забороною, тобто ніякі дії з нею не можуть бути проведені, в том числи подарувати у мінципальну власність. Навіть ніяких офіційних обговорень не можна вести.
    Жителі Бевза 36, розбирайтесь із власним жеком/осбб про "поганий" двір. Ви їм за що гроші платите? От нехай і робить.
    Коли суд закінчиться, і власника ділянки визнають законним, не бачу жодної причини чого б він віддавав вам безкоштовно землю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up