У національному природному парку «Кармелюкове Поділля» будуть розводити диких коней

У національному природному парку «Кармелюкове Поділля» будуть розводити диких коней
  • У Вінницькій області будуть розводити диких коней.
  • Днями чотири особини випустили в національному природному парку «Кармелюкове Поділля».

Коні — надзвичайно граційні, красиві та розумні створіння. Ці тварини — чудові психологи і мають здатність моментально відскановувати внутрішній стан людини, з якою взаємодіють. Разом з тим, вони можуть відігравати ключову роль у збереженні численних видів рослин лучних степів.

Днями Артем Давидов, аматор розведення диких коней на Вінниччині, на безоплатній добровільній основі передав четверо особин національному природному парку «Кармелюкове Поділля» з метою їхньої реакліматизації в умовах природних комплексів Південно-Східного Поділля. Про це повідомляється на сторінці НПП «Кармелюкове Поділля» у Facebook.

Зазначається, що в майбутньому коней можна буде залучати до іпотерапії, яка стала популярним методом реабілітації та поліпшення психологічного стану людини.

Відео дня

— Контакт з кіньми сприятиме розвитку таких особистісних якостей як уважність, швидкість реакції, подолання страхів, порятунок від агресії, збудливості нервової системи, замкнутості та депресії. Все це та багато іншого, ми можемо отримати не лише від прямої взаємодії з дикими кіньми, а й спогляданням за ними у дикій природі, — йдеться у дописі.

Як розповіли фахівці національного парку, тварини проживатимуть у напіввільному середовищі. В урочищі «Вишенька» для них збудували дерев’яну загорожу, яка охоплює територію в декілька гектарів.

Отримана порода здатна жити в природніх умовах та не потребує утримання в стайні навіть взимку. Коні випасатимуть траву на місцевих луках і цим регулюватимуть середовище. В адміністрації сподіваються, що з часом стадо збільшиться за рахунок природного приросту. Також дикі коні  приваблюватимуть туристів.

 

Читайте також:

Незвичайна реабілітація: кінна терапія. Як це працює

Хто і чим отруїв собак на Старому місті буде відомо за результатами експертизи та слідства

«Збережіть їм життя. Благаю!»: написали в записці, підкинувши цуценят під ворота притулку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up