«У нашому дворі хтось блокує автосигналізацію». Допоможіть встановити причину

«У нашому дворі хтось блокує автосигналізацію». Допоможіть встановити причину
— Йдеться не тільки про те, що хтось блокує сигналізацію, важливо встановити причину, чому так сталося, — кажуть власники авто з 10-поверхівки на Пирогова
  • На подвір’ї 10-поверхівки на вулиці Пирогова в автомобілях не спрацьовує сигналізація.
  • Коли патрульні приїхали на виклик, не змогли закрити службове авто з допомогою пульта.
  • Що кажуть фахівці і поліція?

Власники автомобілів цього будинку не отримали відповіді на своє питання: «Чому в них у дворі не спрацьовує автосигналізація?». Їхні звернення до поліції й СБУ не дали бажаних результатів.

Закрити двері авто з пульта у цьому дворі неможливо. Сигналізація не спрацьовує. На відстані приблизно 50 метрів і більше проблем не виникає, а тут…

Що розповідають з цього приводу власники автомобілів?

Відео дня

«Батарейки міняв, акумулятор підзаряджав…»

Чи не найбільше клопотів дісталося чоловікові з автомобілем Jeep Cherokee. Він каже, почалося все з того, що ніяк не вдавалося відчинити дверцята з пульта. Хоча звечора, коли зачинив дверцята, охоронна система спрацювала.

— Якщо пульт не спрацьовує, насамперед замінюєш батарейки,  — говорить він. — Пішов у магазин, купив нові, але це не дало результату.

Через деякий час, після багатьох спроб, система все-таки спрацював. Дверцята вдалося відчинити. Втім, на цьому митарства мого співрозмовника не закінчилися.

— Двигун у моєму автомобілі запускається з допомогою кнопки, — продовжує він. — Коли на неї натискав, на панелі з’являвся напис про те, що електроніка не бачить ключа. Значить, сів акумулятор, подумав я. Інакше, що ще могло бути?

Він зняв акумуляторну батарею і повіз її на станцію, аби підзарядити.

— Для чого ви її привезли? У вас нормальна батарея, — почув від майстра, коли той перевірив акумулятор.

Весь день чоловік витратив на дзвінки до майстрів, аби хтось пояснив, що робити у такій ситуації. Каже, більшість порад сходилася на тому, що необхідно замінити ключ до замка запалення.

— Якщо про це говорить більшість, значить, треба міняти, — продовжує розмову чоловік. — Але таке бажання у мене одразу пропало, коли назвали вартість нового ключа. Це навіть не тисяча доларів, а більше.

У той час, коли він привіз до автомобіля майстра з автосигналізації, поруч проходив сусід з першого під’їзду. Власник Jeep Cherokee проживає у другому під’їзді.

Поцікавився, що не так з автомобілем, а тоді відповів: «У мене вже таке було. Причина не в машині. Причина в тому, що у нас у дворі хтось, чи щось блокує автосигналізацію. Відтоді ставлю машину подалі від двору».

Джип відбуксирували подалі від двору, і машина знову стала реагувати на систему безпеки.

Потрібен спеціальний пристрій

Аби встановити причину незвичної ситуації, старший по будинку на ім’я Сергій, зателефонував у поліцію. На виклик приїхали патрульні. На них чекали декілька власників автомобілів, що зіткнулися з такими ж проблемами.

На запитання патрульних, що сталося, їм запропонували спробувати закрити службове авто з пульта. У відповідь поліцейські усміхнулися. Однак скористалися пультом. Після того у них змінився вигляд обличчя. Уже не усміхалися.

Так описав розмову з патрульними згаданий вище власник автомобіля Jeep Cherokee. Каже, патрульним так і не вдалося поставити машину на сигналізацію. Пульт не спрацьовував.

Врешті поліцейські сказали, що це не їхня компетенція. Цим повинні займатися слідчі.

Журналіст 20minut/RIA зателефонував речниці обласної поліції Заріні Маєвській. Розповів ситуацію. Повідомив номер телефону старшого по будинку. У той же день до пана Сергія зателефонував слідчий.

— Мені сказали, що будуть виясняти причину, — розповів журналісту старший по будинку суть розмови з поліцейським. — Але при цьому попередили, що потрібні спеціальні прилади, без них не можна встановити джерело перешкод. Сказали, що у них таких приладів нема.

Старший по будинку телефонував в управління СБУ. Каже, там відповіли, що це не їхня компетенція, порадили звернутися до поліції.

— У нашій країні війна, не раз чуємо, як нас закликають бути пильними, на все звертати увагу, особливо на різного роду підозри, — говорить пан Сергій. — На мою думку, така ситуація, як у нашому дворі, мала б привернути увагу правоохоронців. Раніше такого не було. Є ж якась причина! Йдеться не просто про автосигналізацію…

Знайти джерело може навчений фахівець

Журналіст 20minut/RIA попросив прокоментувати ситуацію керівника ТОВ «Авто Безпека», чоловік назвав себе Дмитром. Далі цитуємо його коментар.

— У дворі з’явилися радіоперешкоди, тому сигналізація не реагує на команди з пульта, — каже співрозмовник. — Встановити місце знаходження такого джерела непросто, для цього потрібен спеціальний пристрій. У нас його нема. Думаю, що таким користуються спецслужби.

Йдеться не тільки про пристрій. Потрібен фахівець, навчений ним користуватися. Він повинен мати знання, зокрема, в галузі радіоелектроніки, навики користування пристроєм. Знаю, що це рідкісна професія.

Якщо власник автомобіля опинився у такій ситуації, порада виходу із неї проста. Більшість водіїв знають про неї.

Допомогти вирішити проблему може максимальне скорочення відстані між брелоком і приймачем сигналу. Спробуйте піднести брелок максимально близько до дверцят, тоді сигналізація може відреагувати на команду. Якщо це не допоможе, треба відбуксирувати автомобіль у ту зону, де відсутні радіоперешкоди.

Пан Дмитро уточнив, що у Вінниці є «стандартні місця», де не спрацьовує сигналізація. Назвав перехрестя проспекту Космонавтів і вулиці Келецька, а також район ринку «Урожай». Крім того, перешкоди для охоронної системи автомобіля можуть виникати біля деяких підприємств, секретних об’єктів, аеропортів.

 

Читайте також:

«Нога боліла, але пробігла всі 50 кілометрів». Ультрамарафон на підтримку земляків з 120-ї бригади

Не вистачає 27 тисяч гривень, щоб купити тепловізор на передову. Сестра збирає брату гроші

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Дар'я Крісько Хмелюк

    У нас якийсь час теж так було, а потім все стало нормально.
  • Лариса Басько

    Достали вже з своїми сигналами! Хватає і повітряної тривоги!От і зробити сюрприз!)))
  • Mykola Gigal

    Ключем як жигуль замикайте)
  • Людмила Михайлова

    Така ситуація і на Шепеля 5А.

keyboard_arrow_up