У Крижополі оштрафували продавчиню за продаж «електронки» підлітку

У Крижополі оштрафували продавчиню за продаж «електронки» підлітку
  • Першого лютого у Крижопільській селищній раді відбулося засідання адміністративної комісії.
  • Розглянули справу про порушення правил торгівлі електронними сигаретами.

Про засідання комісії інформують на сайті Крижопільської селищної ради.

— За результатом розгляду адміністративної справи та її матеріалів комісія винесла рішення про накладення адміністративного стягнення на продавчиню, яка продала неповнолітньому електронну сигарету, у вигляді штрафу, що становить 6800 грн, — йдеться у повідомленні.

Увагу усіх працівників торгівлі звертають на те, що продаж алкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин неповнолітнім тягне за собою адміністративну відповідальність згідно з частиною другою статті 156 КУпАП — накладення штрафу від 6800 до 13600 гривень.

Відео дня

— Якщо у когось з продавців виникають сумніви щодо досягнення 18-річного віку покупцем, який хоче придбати пиво, слабоалкогольні напої, тютюнові вироби, електронні сигарети, він повинен звернутися до такого покупця з вимогою пред'явити паспорт громадянина України або інший документ, що підтверджує його вік,  — відзначають на сторінці Крижопільської селищної ради.

Довідка

З 1 січня 2021 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах».

У пояснювальній записці до законопроєкту додається інформація від ВООЗ про те, що тютюнові вироби для електричного нагріву не є повністю безпечними, оскільки містять тютюн і викликають залежність. Метою закону є збереження життя та здоров'я дітей і побігання випадкам продажу дітям електронних сигарет і рідин до них.

Згідно з документом, за продаж електронних сигарет та рідин до них неповнолітнім передбачається штраф від 6 800 до 13 600 гривень. У разі повторного вчинення правопорушення, порушників штрафуватимуть вже від 13 600 до 23 800 гривень. Крім того, за повторне порушення правоохоронці можуть вилучити товар.

 

Читайте також:

На «Вінницькій реберні» встановили сонячні панелі. Як виграли грант у 20 тисяч євро і що радять іншим?

«І це не кримінал?» У Жмеринці вкрали сто троянд, які вдова з сином залишила у пам’ять про чоловіка

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • 945558

    🙈
  • Ілона

    Доброго  вечора Хочу попросити про допомогу , намагаємось з дитиною виїхати з окупації потрапили під сильні обстріли. Машина зламалась. Стоїм.мені потрібно викликати авто щоб допомогли. Якщо можете  позичити400 чи 300 грн. Я поверну як виберусь. Вибачте якщо щось. Дякую велике. повірьте я не обманюю все зло повертається я знаю. За дитину страшно дуже . Нічого не можу зробити. В дитини істерика не можу заспокоїти На чужих грошах щастя не буде. Господь все бачить. Зрозумійте правильно зараз безвихідність. Мені дуже соромно перед вами

keyboard_arrow_up