У краєзнавчому музеї відкрилася виставка, присвячена пам’яті бійців полку «Азов»

У краєзнавчому музеї відкрилася виставка, присвячена пам’яті бійців полку «Азов»
  • Відкриття відбулось у 209-ту річницю від дня народження великого Кобзаря Тараса Шевченка, який писав про боротьбу українського народу за свободу та незалежність.

Авторкою виставки «Азов. Янголи Маріуполя» є Віра Литвиненко — мама бійця з позивним «Вектор», яка разом із Вікторією Колмиковою — мамою бійця з позивним «Вахр» стали ініціаторами і організаторами вшанування пам’яті воїнів у Вінниці.

Початковий збір інформації здійснили Віра Литвиненко (мама бійця з позивним «Вектор») та Вікторія Грицаєнко (дружина бійця з позивним «Гоголь»).

— 83 дні оборони Маріуполя змінили перебіг повномасштабної російсько-української війни, зламавши плани противника із захоплення Сходу України та відтягнули на себе величезні сили ворога, — зазначають у краєзнавчому музеї. — На жаль, в боях за Маріуполь «Азов» втратив близько трьохста своїх військових — вони віддали життя за нашу майбутню перемогу. А 700 бійців наразі залишаються у ворожому полоні.

Відео дня

Експозиція виставки «Азов. Янголи Маріуполя» побудована таким чином, що портрети Героїв утворили символічну стіну захисту. Такою стіною вони стояли в Маріуполі і поклали життя за Україну і нас з вами.

 

Читайте також:

Вінничан запрошують на «Здорову прогулянку» на свіжому повітрі

Даруйте зірки своїм близьким. У планетарії можна придбати подарункові сертифікати

Гурток польської мови для літніх людей запрацював у вінницькому терцентрі

У Вінниці відновили екскурсії до підземелля костелу капуцинів

Українці на «захисті» 8 березня: результати опитування в Дії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Наталия Куца

    Низький уклін вам , МАМИ....
  • Валентина Онофрийчук

    Вічна пам'ять Героям. Низький уклін
  • Tetiana Kesler

    Вічна пам'ять Героям
  • Раїса Кравець

    не всі вінничани відвідують Музей, тому полеглих Героїв мало хто бачить, уже на часі створити Алею Слави у місті, хоча б таку як в Києві: просто фото з даними Героя, прикріпленими  на стіну! Банер, зроблений на прохання родин біля Музею, не вміщує всіх  полеглих Героїв! 20хвилин уже проводило  опитування  містян з приводу вшанування пам'яті Героїв, майже всі висловились, що потрібна Алея Слави. Шановні  журналісти  Новини Вінниці  на 20хвилин, може допоможете родинам втілити  проєкт Алеї в  життя -  це буде  справжнім вашим внеском у вшанування пам'яті Героїв, які поклали свої життя  за всіх вінничан?

keyboard_arrow_up