У двох лікарнях Вінниці запрацювали «Школи супергероїв» для маленьких пацієнтів

У двох лікарнях Вінниці запрацювали «Школи супергероїв» для маленьких пацієнтів
  • У Вінниці, на базі Вінницької обласної лікарні та Вінницького обласного медичного центру, запрацювали «Школи супергероїв».
  • Це навчальні осередки, де діти, які тривалий час перебувають на лікуванні, можуть здобувати освіту та відчувати підтримку.

«Школи супергероїв» — це частина проєкту «Освіта для всіх», який реалізується Міністерством освіти і науки України за підтримки Фундації Олени Зеленської. Навесні з’явилися чотири нові навчальні осередки: у Кривому Розі, Львові, Вінниці та Рівному.

— Цього року планується відкрити шість таких шкіл по всій Україні, — йдеться в дописі Міністерства освіти і науки України.

Відео дня

У приміщеннях, де невдовзі розпочнуться заняття, тривають ремонтні роботи. Дизайнери створили візуалізації майбутніх комфортних класів, обладнаних зручними ергономічними меблями, гаджетами та бібліотеками. 

У Вінниці освітній процес розпочали одразу у двох лікарнях — Вінницькій обласній і Вінницькому обласному медичному центрі. Тут супергерої можуть вивчати навіть правознавство.

— Це можливість для дітей мати дитинство за лікарняними стінами, здобувати знання та позитивні емоції, — зазначила засновниця «Школи супергероїв», заступниця міністра освіти та науки України Євгенія Смірнова.

Наразі у містах, де запрацювали «Школи супергероїв», навчаються близько 200 дітей.

 

Читайте також:

«Не хочу бути тою мамою, яка скаже занести, де взяла». Дев'ятирічна вінничанка врятувала кошеня

Патронатна родина на Вінниччині допомогла батьку-одинаку зберегти сім'ю

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up