У додатку «Дія» незабаром з'явиться вісім нових послуг та сервісів

У додатку «Дія» незабаром з'явиться вісім нових послуг та сервісів
  • Зараз у застосунку доступні 14 цифрових документів та більш ніж 30 сервісів, а на порталі — понад 100 послуг.
  • Про те, які оновлення чекати в «Дії» найближчим часом, розповідаємо в матеріалі.

Завдяки «Дії» цифрова трансформація стала попкультурою. Тепер урядовці конкурують, щоб першими впровадити електронні сервіси. А українці звикли, що більшість послуг можна отримати в кілька кліків у смартфоні.

У «Дії» вже доступні понад 90% найзатребуваніших сервісів. Михайло Федоров анонсував, які послуги в застосунку з’являться найближчим часом:

Розмитнення авто. Один із найбільш довгоочікуваних сервісів зробить процес розмитнення прозорим і швидким, без суб'єктивних рішень з боку митниці та людського чинника. Для розрахунку ціни враховуватимуться лише усталені характеристики, на які не може вплинути митник.

Відео дня

Сервіси для ветеранів З'явиться можливість отримати онлайн-статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім'ї загиблого захисника чи захисниці України.

Кабінет пацієнта та медичні пуші. Сервіс дозволить зареєструватися в електронній системі охорони здоров'я (ЕЗОЗ) через «Дію», а потім обрати лікаря та підписати декларацію. Крім того, повідомлення від ЕСОЗ надходитимуть ще й до «Дії».

Онлайн-шлюб. Українці зможуть укладати шлюб, не виходячи з дому. Або навіть якщо у різних містах зі своїми партнерами.

Більше документів у додатку. Зокрема, атестати та дипломи про освіту, актові записи громадянського стану про народження, зміну імені, шлюб та розлучення. Крім свідоцтва про народження дитини, у батьків відображатиметься і їхня власна, а також дітей віком від 18 років.

Відкритий код «Дії». Допоможе експортувати додаток до інших країн та супроводжувати його інтеграцію. Крім того, дозволить IT-спільноті приєднатися до аналізу коду та пропонувати зміни чи покращення.

«Дія. Підпис» для юридичних осіб. Найзахищеніший електронний підпис стане доступним і для бізнесу. Це допоможе прискорити процеси та зробити прозорими дії підприємців.

Дія для партнерів. Новий сценарій інтеграції, який дозволить партнерам авторизувати користувачів «Дії» з отриманням ПІБ, номера телефону та пошти.

 

Читайте також:

Не тільки «Повітряна тривога»: застосунки, які корисні під час війни

І до банку ходити не треба: «Нова пошта» запускає нову послугу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергей Валерьевич

    І повісточки, дуже зручно 😂🤣
  • Іван Іванович

    а дія посадить картоплю щоб ми з голоду не повмерали?)

keyboard_arrow_up