Цифри впливають на життя: чи варто вірити у нумерологію?

Цифри впливають на життя: чи варто вірити у нумерологію?
  • Чому вінничани звертаються до нумерологів.
  • Чи можна вважати нумерологію наукою й довіряти їй.
  • Про це ми поговорили з нумерологом, а також спитали експертів-вінничан.

Наука чи ні?

Нуне Папян 30 років пропрацювала бухгалтером, а потім в її житті з'явилася нумерологія. Нуне вважає, що нумерологія і астрологія —  це базові знання для всіх інших езотеричних знань, будь-яка магія, езотерика —  це все те, що вчені ще ніяк не назвали, хоча розуміють, що це має місце, просто не знають, як це працює.

Анатолій Анцибор, кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри психолого-педагогічної освіти та соціальних наук Вінницької академії неперервної освіти, каже, що нумерологія — це не наука.

Відео дня

—  Емпіричні дані —  це дані, які доведені в дослідному форматі, тобто інформація, яка має фактичне підтвердження, — розповів доцент. — Нічого цього у нумерології немає. Хоча ми знаємо, що у літературі про нумерологію є твори Піфагора, Платона, де коментуються цифри і надаєтся їм емпатійне (емоційне) забарвлення.

Анатолій Анцибор вважає, що свідомо чи несвідомо людина намагається оцінити цифри з точки зору «хороші — погані». І у кожної людини є своя система цифр, але це скоріше ознака людської ментальності, ніж науки.

— І люди все-таки вірять, при чому іноді віра ґрунтується на забобонах, іноді — на співпадіннях. Але, щоби було доведено, що справдився якийсь нумерологічний прогноз, то я такого не чув, — сказав Анатолій Анцибор. — Хоча кожна цифра має своє тлумачення.

Наприклад, 1 тлумачиться, як хтось одинокий, самотній, і пов’язана ця цифра з дияволом. Цифра 2 — це може бути пара, яка підтримує один одного. Цифра 3 асоціюється із Божественною трійцею — Бог Отець, Бог Син і Бог Дух святий. Цифра 4 може тлумачитися як дві пари. Цифра 5 складається з четвірки і одиниці, вона хороша у ментальності людини. Цифра 6, яку повторити тричі — це буде число звіра у Біблії, але сама цифра 6 нічого поганого у собі не несе. Цифра 7 є біблейським числом, 777 — це знак світла. 8 символізує безкінечність, 9 —  наближення до десятки.

— У кожному визначенні цифри є певна енергія. Якщо ми можемо коментувати ставлення до конкретної цифри, то можемо мати емоційне ставлення і до поєднання цифр і таким чином тлумачити будь-яке число, як щасливе чи нещасливе, — пояснив пан Анатолій. —  І людей таких, які можуть тлумачити числа, доволі багато. Разом з тим, жодного з них пророком чи науковцем назвати не можна.


Олексій Кетов, програміст, вважає, що, враховуючи циклічність всього, що нас оточує, така штука, як нумерологія, повинна бути. Вивчення закономірностей — це абсолютно нормальна річ і колись, можливо, нумерологія зможе називатися наукою.

— Проблема в тому, що на даний момент немає ні безкоштовних інструментів, ні відкритих даних для перевірки того, про що можуть говорити нумерологи, — сказав Олексій. —  А даних потрібно дуже багато. Проаналізувати населення планети за 1 цикл, тобто рік, потім взяти багато років, і враховувати населення в кожному з циклів.

Хлопець каже, що статистики потрібно ого-го-го, ще й серйозну математику необхідно буде застосувати, щоб це працювало в динаміці.

— Грошей на такі дослідження у всіх нумерологів світу не набереться. Я не виключаю, що щось з того, що говорять нумерологи, буде правдою, але поки це «як пальцем в небо», — стверджує Олексій.


Ольга Сайфуліна, доула, не знає, як впливають на неї цифри, але вважає, що цифри Нуне схожі на гороскоп. — Вони розповідають про тебе і твої слабкі або сильні сторони, — ділиться Ольга. — Те, що Нуне про мене розповіла, мені сподобалося. Вона сказала, що я вроджений психолог і мені навіть не потрібен диплом, і що я 50% відсотків на людях а 50% ховаюся.

Все можна виразити через цифри. Числа-помічники і числа-вороги

— Слово —  це звук, звук —  це хвиля, хвиля —  це та чи інша вібрація. Все це можна висловити в цифрі, —  стверджує Нуне. —  Що таке молитва? Це звуки, підібрані в певному порядку, а будь-які вібрації можна оцифрувати.

Іноді нумеролог відразу бачить, яка у людини цифра. Каже, що важко так жити, читаючи людей, іноді навіть виникають картинки —  звідки людина прийшла, куди йде, що тільки що зробила.

— Свою долю людина робить сама. Але існують числа-помічники, які допомагають приймати рішення, такі числа я вираховую за певною формулою, —  каже нумеролог. —  Люди, як правило, не знають про ці числа. Наприклад, ваше число-помічник 34. Ви їдете кудись у справі, зустрічаєте машину з номером 3434, і ви повинні заспокоїтися в цю мить, адже отримали від всесвіту підтвердження, що все нормально. Але, якщо не побачите 34, то може вийти не так, як ви очікуєте.

Нуне Папян також розповіла, що існують числа-вороги. Якщо у вас якісь негаразди вдома або на роботі, ви прийшли, а у вас під під'їздом машина з числом-ворогом, або у вас квиток дає в сумі таку цифру. Чи ви їдете у відрядження, отримуєте квиток і вираховуєте число... —  Деякі відразу квиток здають. Знаючи свої числа, людина вже готова, у неї психологічний внутрішній захист зростає, —  впевнена пані Нуне. —  Готовність —  це вже попередження. Ви можете або скасувати візит, або не піти на зустріч.

Часто консультує бізнесменів

До нумеролога приходять бізнесмени, приносять дату народження свого партнера з питанням «чи варто мати справу з цією людиною?». Нуне Папян складає цифрову карту людини, або її ще називають цифровою матрицею. —  У цифровій карті я бачу, наприклад, що людина схильна прикидатися і блефувати або є брехуном. Я можу про це попередити, так, він може принести в твій бізнес гроші, але ти повинен пам'ятати, що він «бреше як дихає», —  розповіла нумеролог. —  Або цифра покаже, що людина не вміє домовлятися. А якщо у вас ще є цифра жертви, що ви без кінця і краю входите в положення навколишніх, то потрібно відразу поводитися з такими людьми адекватно.

Також таким людям рекомендовано прописувати шлюбний контракт, стежити за документами при купівлі техніки.

Жінка запевняє, що все, що має дату народження —  має свою цифру. У Вінниці теж є цифрова матриця. Але ми не знаємо точної дати заснування Вінниці, тому скласти її неможливо.

У вас є 15 місяців, щоб вийти заміж

Запитуємо у нумеролога, чи можна виграти в лотерею за допомогою цифр? Можна, відповідає. Але каже, що Господь однією рукою дає, а іншою забирає. Тому людина внутрішньо повинна бути готовою прийняти енергію. —  Енергія може бути виражена в урагані, воді, а може і в грошових знаках, —  стверджує Нуне Папян. —  І якщо людина не здатна переробити енергію грошей, то йому вони і не даються, щоб не розвалити людину.

Прорахувати можна все. Наприклад, коли жінці краще виходити заміж, обчислюється певний шлюбний період, а це приблизно 15 місяців. —  Якщо вам в цей період зроблять пропозицію, то слід її прийняти, —  каже жінка. —  Але, якщо ви сидите в пісках, то крім джина вам заміж вийти ніхто не запропонує. Вийдіть в люди, «повібруйте» в людях, може знайдете те, що вам треба.

За словами нумеролога, цифрова матриця дозволяє розписати події людини на все життя. Дати смерті не існує, є цифрові вібрації, які визначають ваш психічний стан. Важливо те, наскільки ви позитивні, радісно живете, бажає людям добра і всередині себе тримайте посмішку.

—  Це працює феноменально! Ваші очі будуть посміхатися доброзичливо і людина, дивлячись на вас, буде «відтавати», —  пояснює Нуне. —  Коли ви практикуєте це довгий час або ви по життю оптиміст, то життєві уроки ви проходите з вдячністю і йдете далі з багажем. Якщо ви «в мінусі», то вам навіть цифри шлюбу покажуть розлучення і втрати.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up