Цей день 20 липня: свята, чим увійшов в історію та забобони

Цей день 20 липня: свята, чим увійшов в історію та забобони

Сьогодні, 20 липня, у світі відзначають ряд свят. Наприклад, цього дня Міжнародний день шахів та Міжнародний День Торта. У матеріалі про день це детальніше.

Православні свята:

День пам'яті преподобної Євфросинії, в миру Євдокії, великої княжни Московської.

Преподобного Акакія Синайського.

Преподобного Фоми, Малеїна.

Відео дня

Святкування Влахернської ікони Божої Матері.

День в історії

Міжнародний день шахів – це свято запровадили за рішенням ФІДЕ – Всесвітньої шахової федерації (World Chess Federation, FIDE), заснованої в цей день у 1924 році.

Міжнародний День Торта – цей день присвячений дружбі і миру між людьми, країнами, народами. Він проходить під девізом "I CAKE YOU", що означає – "Я прийду до тебе з тортом", що, загалом, логічно – як, якщо не тортом з чаєм, відсвяткувати мир і дружбу?

1917 — Зареєстрована торгова марка «BMW».

1917 — Представники південно-слов'янських народів підписали Корфську декларацію про об'єднання в єдину державу — Королівство Сербів, Хорватів і Словенців.

1924 — Засновано Міжнародну шахову федерацію. Тепер цей день відзначається як Міжнародний день шахів.

1944 — Заколот німецького руху опору з метою вбити Гітлера та здійснити державний переворот.

1969 — Американський космічний корабель "Аполлон-11" здійснив першу в історії посадку на Місяць.

1976 — Посадочний відсік американського космічного корабля "Вікінг-1" здійснив м'яку посадку на поверхню Марса.

1993 — Рада Безпеки ООН визначила, що постанова Верховної Ради РФ щодо статусу Севастополя, як російського міста, не має юридичної сили

Що не радять робити цього дня

Не беріться за будь-які питання, які стосуються грошей.

Не можна купатися, тому що вас потягне водяний під воду.

Забороняється працювати в полі.

Цей день не можна проводити наодинці.

Прикмети

  • Народжені 20 липня будуть забезпечені всім, хоча такі люди невиправні ледарі.
  • Якщо на Авдотью почнеться дощ, то буде він йти ще 7 тижнів.
  • Побачити веселку вранці – до дощу, ввечері – до сонячної погоди.
  • Якщо окурити будинок димом дубового листя – в ньому не буде пожежі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up