Священики Московського патріархату пройшли центром Вінниці протестною ходою (ОНОВЛЕНО)

Священики Московського патріархату пройшли центром Вінниці протестною ходою (ОНОВЛЕНО)
  • Близько сотні священиків УПЦ МП, або як тепер називається церква - РПЦУ, пікетували Вінницьку облдержадміністрацію та міську раду.
  • Заявляли про «утиски» та порушення прав Московського патріархату. Хода припинилася на території Свято-Вознесенської церкви.

Близько сотні священиків УПЦ МП, або як тепер називається церква — РПЦУ, пікетували Вінницьку облдержадміністрацію та міську раду. Заявляли про «утиски» та порушення прав Московського патріархату.

Хода припинилася на території Свято-Вознесенської церкви (неподалік «Книжки»). Під час ходи Соборною попи влаштували «пікет» на майдані Незалежності. На плакатах були написи: «Наша церква УПЦ», «Вінниччина за Блаженнішого Онуфрія» та «Припиніть гоніння на канонічну церкву». Дорогою церковні служителі співали пісні.

Священики говорили, що будівлю Свято-Преображенського собору вважають такою, що належать їм. Усе це дійство супроводжувала два екіпажі поліції.

Відео дня

Сьогодні, 4 січня, відбулася координаційна рада архиєреїв трьох єпархій Тульчинської і Брацлавської (Іонафан), Могилів-Подільської й Шаргородської (Агапіт) та Вінницької та Барської (Варсонофій).

Після цієї Координаційної ради вони передали голові ОДА Валерію Коровію листа про те, що на думку священиків Московського патріархату, у Вінницькій області є порушення конституційного законодавства.

— Ми сьогодні ходили до обласної Ради, — каже Володимир Ліванчук, настоятель Покровського храму Хмільника. — За нашу канонічну церкву. Потім ходили на могилку до митрополита Макарія, який прослужив більше 20-ти років тут. Але нам закрили собор, щоб ми не могли підійти.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (392)
  • Оксана Білоус

    Такої ситуації не виникло б,  якби церква МП під час Майдану відспівувала тих, хто загинув.Жодний священник не був присутній на похованнях (маю на увазі МП), коли ж люди приносили в церкву записки помолитись "за всіх вбитих на майдані", то їх не приймали, пояснюючи, що Москва заборонила відспівувати таких.Невже це правильно?
  • Next

    "На сьогодні митрополитом Київським і всієї України є Епіфаній. Маючи канонічне визнання Константинополя, владика Онуфрій має титул ТІЛЬКИ митрополита РПЦ в Україні"

    Задунайский Торонтуй reply Next

    Бусурманский филиал без права голоса. Продались туркам козачки.

    Зы. Козаки пишут спасибо турецкому султану за томас.
  • Тетяна Бондарь

    Головне залишитись людьми!!!
    Бог Один, що в костелі, що в УПЦ що в РПЦ.

    Людмила Волинець reply Тетяна Бондарь

    Бог один, Танюша! Намісники на землі різні.

    Тетяна Бондарь reply Тетяна Бондарь

    Та за власну думку!!

    Тетяна Бондарь reply Тетяна Бондарь

    Marina Pedan спасибі за дискут ;) ♥

    Marina Pedan reply Тетяна Бондарь

    Тетяна Бондарь Для этого дан человеку разум, что бы найти истиную Веру!
    Ответьте на свой вопрос и скажите где истинная Вера - у мусульман, католиков, или будистов...?!
    Князь Владимир выбрал Православие и объяснил почему и многие другие тоже и я рада, что православная и знаю, что истина Вера - это православие (настоящее каноническое) и горько, от того, что Веру попирают и людей вводят в заблуждение, тех кто не знает истории Церкви, предания святых отцов и канонов...
    Помоги Господи всем разобраться!

    Тетяна Бондарь reply Тетяна Бондарь

    Marina Pedan тобто в католиків, наприклад, не істинна Віра???

    Marina Pedan reply Тетяна Бондарь

    Тетяна Бондарь Есть! Господь дал нам через апостолов одну истиную Веру, а не сказал молитесь где хотите - разницы нет...

    Тетяна Бондарь reply Тетяна Бондарь

    Marina Pedan путь один!!! Молитва!!! А где.... Разве есть разница?)))

    Marina Pedan reply Тетяна Бондарь

    Тетяна Бондарь Бог один и Путь к нему один, а не много!
  • Наталія Шахова

    б
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up