«У моді дотепер прикраси, які носили 3000 років тому!» На аукціоні продавали вироби з бурштину зі штрихами минулого

«У моді дотепер прикраси, які носили 3000 років тому!»  На аукціоні продавали вироби з бурштину зі штрихами минулого
Колекцію бурштинових виробів дизайнерки Ольги Навроцької "Астерія" привезли у Вінницю Галина Симха (ліворуч) і Тетяна Корчева
  • Аукціон з продажу виробів з бурштину провели у Вінниці для підприємливих жінок
  • Організували захід Клуб ділових людей спільно з асоціацією «Український бурштиновий шлях»
  • Продавали бурштинові прикраси дизайнера Ольги Навроцької
  • Для кого збирали кошти і чому їх складно передати?

Аукціон був незвичайний тим, що пропоновані вироби були позначені штрихами далекого минулого. В обласному краєзнавчому музеї зберігається намисто з одного з курганів нашої області. Цьому виробу – понад три тисячі років. Штрихи виробу з минулого використала дизайнера Ольга Навроцька для своєї нової колекції прикрас «Астерія» (ім’я Амазонки, на честь якої названо одну із зірок).

Задум дизайнерки реалізували у столичній майстерні асоціації «Український бурштиновий шлях».

Відео дня

Кожна жінка має бути щасливою!

-Це фантастично! – каже керівник асоціації Галина Симха. - Елементи, які виготовлені понад 30 століть тому, викликають захват у нинішніх жінок і залишаються модними дотепер.

До речі, з ініціативи пані Галини у нашому музеї з’явилася копія намиста, знайденого археологами під час розкопок. «Хтось же носив таку прикрасу, чиїсь руки торкалися її!»

Копію намиста представили у залі №6. Оригінал також зберігається у музеї.  Тільки для огляду його не часто виставляють. Навколишнє середовище негативно позначається на 3-тисячилітньому виробу.

-Аукціон організували під час жіночого бізнес-форуму, - розповіла журналісту «20 хвилин/RIA»президент Клубу ділових людей Надія Лисецька. – Представлені вироби ви у кожного викликали захват. Шарму додавав факт, що окремі деталі повторюють форми з дуже далекого минулого. Одночасно учасники форуму думали про нинішній день. Бо розуміли, на які потреби буде використано зібрані кошти. Маємо дякувати кожному, хто долучився до участі в аукціоні, а також нашому надійному партнеру – пані Галині Симхі за представлену колекцію.

Ідея передати зібрані кошти музею і притулку для жінок, які опинилися у складній життєвій ситуації, належить Галині Симхі.

На аукціоні були присутні директор обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька та голова ГО «Джерело надії» Алла Студілко.

-Мрію про те, щоб ті жінки, які нині перебувають у нашому притулку, з часом влаштували своє життя і зуміли стати такими само успішними, як учасники жіночого бізнес-форуму, - зазначила у своєму виступі Алла Студілко. – Кожна жінка мріє бути щасливою. Кожна жінка повинна бути щасливою!

Скільки коштів зібрали і чому їх складно передати?

Всі вироби з колекції «Астерія» виготовлені з бурштину, добутого на Рівненщині підприємством  ТЗОВ «Центр «Сонячне ремесло».

-Наше підприємство працює легально, сплачує всі види податків, - говорить його директор Тетяна Корчева. – Це не просто дається, бо багато бурштину, як відомо, добувається нелегально. Але то інша тема розмови.

Пані Тетяна представляла колекцію. Вона ж проводила аукціон.

За її словами, зібрати вдалося 38 тисяч 184 гривні.

-Для короткого часу аукціону це хороший результат, - стверджує Тетяна Корчева. – Вартість виробів становила від 970 до 14-15 тисяч гривень.

Понад 19 тисяч гривень мають отримати окремо музей і стільки ж - притулок для жінок.

-Ми готові уже передати кошти, - наголошує пані Тетяна. – Однак організації, для яких їх збирали, мають комунальну форму власності і це створює певні труднощі з переказом грошей.

Про наявність такої проблеми розповіли представники музею і притулку.

-Ми виготовимо буклет про бурштинові знахідки у Гордіївському кургані, - каже заступник директора музею Світлана Шароварська. – Підприємство «Сонячне ремесло» оплатить його друк, інакше ніяк не виходить отримати кошти.

Таким само шляхом підуть у притулку для жінок. Там потребують автономного джерела електроенергії. Про це повідомила в.о. директора Тетяна Конарська. Сподіваються, що його придбання оплатять за кошти, зібрані під час аукціону.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up