Триває марафон «Біг добра 100 км» заради порятунку дітей. Чому б не відзначити вінничан за людяну акцію?

Триває марафон «Біг добра 100 км» заради порятунку дітей. Чому б не відзначити вінничан за людяну акцію?
З думкою про допомогу онкохворим діткам біжать 100 кілометрів вінничани Сергій Ярмоленко, Ірина Нечипорук, Андрій Волошко та жмеринчанин Сергій Черемисін у супроводі членів клубу Нескучні бігуни"
  • Троє вінничан і жмеринчанин у ці хвилини долають 100-кілометрову дистанцію марафону Біг добра 100 км».
  • Акція благодійна — збирають кошти на лікування онкохворих дітей.
  • Як долучитися до благородної справи?
  • Пропонуємо міській владі Вінниці звернути увагу на людяний вчинок земляків, вони заслуговують на пошану.

Ініціатор акції Сергій Ярмоленко надіслав фотознімки з дистанції забігу. Зроблені вони у Липовецькому районі. Маршрут бігунів пролягає  територією Вінниці і Вінницького району, а також Липовецького і Калинівського районів.

Фінішуватимуть учасники там, де й стартували, — біля літака на площі Могилка у Вінниці.

Разом з Сергієм Ярмоленком дистанцію долають вінничани Ірина Нечипорук та Андрій Волошко, а також жмеринчанин Сергій Черемисін.

Відео дня

У дорозі їх супроводжують члени клубу NoBoringRunners («Нескучні бігуни»). Вони їдуть на велосипедах.

Їх мали б проводжати і зустрічати з квітами

Міська влада Вінниці часто звертає увагу на благородні вчинки мешканців громади. Неодноразово заохочували земляків, наприклад, за врятування жінки, яка тонула у Південному Бугу. Згадується відзначення дівчини,яка прибрала  сміття на Бригантині.

Нинішня акція земляків-ентузіастів так само заслуговує на увагу, а їхні дії на вшанування і відзначення.

Учасники забігу про це не просили. Звертаю на це особливу увагу. Вони люди скромні, а також надзвичайно люблять своє заняття бігом.

Хоча ніхто з них не є професійним спортсменом, але у кожного з них за плечима не сотні, а тисячі кілометрів пройдених дистанцій.

Наші бігуни створили клуб NoBoringRunners («Нескучні бігуни»). Кожної неділі о восьмій ранку їх можна зустріти у Лісопарку. Традиційно у цей час вони розпочинають тренувальний забіг. Крім того, тренуються індивідуально.

Вчора під час розмови Ірина Нечипорук повідомила, що вже у нинішньому році своїми ніжками здолала 2300 (!) кілометрів.

Разом з Сергієм Ярмоленком і Андрієм Волошком брала участь в ультра марафоні в Карпатах. Було це у серпні нинішнього року. Пройшли по хребтах шести гір, що мають висоту понад 2000 метрів.

Це тільки один приклад участі у непростих стартах наших земляків.

Підтримати дітей  — свята справа кожного

Ми вже згадували,  що Сергій Ярмоленко раніше виявляв абсолютну байдужість до заняття бігом. У нього, юриста за фахом, на таке не вистачало часу. Якщо точніше, не було бажання. Диваками називав тих, хто витрачає час на пробіжки.

Одного разу в його житті все змінилося кардинально. До речі, приблизно така сама історія і в Сергія Черемисіна.

П’ять років обидва не уявляють свого життя без бігу. Щоправда, до сьогоднішнього дня вони не були знайомі між собою. Жмеринчанин випадково дізнався про акцію, організовану Ярмоленком, і попросився долучитися до забігу. Дотепер він уже чотири рази долав 100-кілометрові дистанції. Тоді як троє нинішніх партнерів — біжать «сотку» уперше. Раніше долали максимум 70 кілометрів під час одного забігу.

—Бігати для себе це добре, це корисно, це цікаво, — каже Сергій Ярмоленко. — Але у кожній справі, яку робиш, має бути конкретна мета. Я багато читав про благодійні забігти у Європі, Америці. Там збирають кошти на різні справи. Вирішив спробувати організувати так справу у нас.

Вже зібрали 50 тисяч гривень

Назва благодійного фонду «Таблеточки» на слуху у багатьох. Волонтери давно займаються збором коштів на лікування онкохворих дітей.

Яромоленко узгодив з ними проведення своєї акції.

На рахунок фонду переказують кошти небайдужі люди.

Про початок акції вінничанин оголосив навесні нинішнього року. Було це перед початком ультра марафону в Олешківській пустелі на Херсонщині.  

Відтоді уже зібрано 50 тисяч гривень.

Акція «Біг добра 100 км» має на меті продовжити збір коштів.

Як можна переказати кошти

Перейдіть за посиланням https://bit.ly/3hxzJ9r

Натисніть червону кнопку з написом «Допомогти зараз». Перерахуйте суму, яку маєте можливість надати на лікування онкохворих дітей.

Малої допомоги не буває.

Приєднуйтесь: #БігДобра

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталья Горошко

    Каким боком их "бег" поможет онкобольным. Их до хренища. Может надо медицину менять, а не бегать?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up