Трамвай вінницького виробництва "вийшов в люди"

Трамвай вінницького виробництва "вийшов в люди"
Ноу-хау. Електротранспорт, який вінницькі комунальники власноруч переробили з чеського вагону вийшов на маршрут. На наступний рік планують випустити ще два вагони такого типу.

Красивий сучасний дизайн кондиціонер та спеціальні камери замість дзеркал. Таким новий трамвай від комунальників вінничани бачили на День міста. Тоді він виїхав на один день. 20 жовтня вагон випустили на лінію.

Модернізовувати трамвай у Вінницькій транспортній компанії почали з квітня. За основу взяли чеський вагону КТ-4СУ, від якого залишили лише ходову частину. Усі інші деталі для оновленого вагону замовляли на різних підприємствах, як в Україні, так і за кордоном.

Витратили на новинку 4 мільйони гривень. За словами в.о. міського голови Вінниці Сергія Моргунова, орієнтовна вартість трамваю, наприклад, польського виробництва становить приблизно 50 мільйонів. Львівських трамваїв 26-27 мільйонів гривень.  

Відео дня

Виробництво трамваїв планують поставити на конвеєр.

- Ми задоволені результатом своєї роботи. Це наша ідея, наш проект і наша розробка, яку ми обов’язково запатентуємо, - розповів директор  «Вінницької  транспортної компанії»  Микола Форманюк. – Цей трамвай зможе працювати орієнтовно 10 років без капітального ремонту. Ми використовували якісні матеріали, які стійкі в експлуатації, і новітні розробки, які є в європейських трамваях. Тут вже є пульт управління заднім ходом, водій може підійти на задню площадку і звідти керувати, тут немає дзеркал, а використовуються спеціальні відеокамери. На наступний рік ми намітили зробити два трамваї з низькополими вставками, щоб ними було зручно користуватись людям на візках та батькам  з колясками. Роботу над ними ми вже розпочинаємо.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Анонім

    РЕБЯТА!  ВИННИЦА САМЫЙ КРУТОЙ ГОРОД!! Я ИМ ГОРЖУСЬ! А ВЫ?
  • Дарья

    Ого, яка красота, і різниця суттєво відрізняється, що  4 мільйони гривень, а що 26-27 мільйонів гривень, різниця відчувається. Молодці.
  • Bogdan Severin

    Почет и уважение тем людям, которые что-то производят, не важно - трамвай это или буханка хлеба!!!
  • Vadik

    поработать бы на создании таких трамваев! без образования но с тех. составом ума и ровными руками берут?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up