ТОП-5 оригінальних рецептів холодної кави, які варто спробувати вдома

- Для тих, хто не уявляє свого ранку без кави, ми зібрали п’ять незвичних та легких рецептів холодної кави, які можна швидко приготувати вдома.
- Від класичного айс лате до оригінальних поєднань із тропічними нотками і цитрусовою свіжістю — кожен знайде свій улюблений спосіб охолодитись і зарядитись енергією.
На Вінниччині останні дні стоїть справжня літня спека, і так хочеться освіжитись чимось прохолодним і водночас бадьорим. Якщо ж ви не уявляєте свого дня без чашечки кави, відмовлятися від неї зовсім не потрібно. Ми підготували для вас підбірку смачних і простих рецептів холодної кави, які легко приготувати вдома, щоб насолоджуватись улюбленим напоєм навіть у найспекотніші дні.
Айс Лате
Інгредієнти:
- молоко (100 мл),
- еспресо (60 мл),
- лід (6-8 кубиків),
- цукор або сироп (за смаком).
Приготування:
Спершу приготуйте звичайний еспресо. Візьміть блендер, додайте в його чашу готову каву, половину кубиків льоду, сироп і ретельно все перемішайте (збийте) до отримання однорідної маси. Візьміть зручний високу склянку (не менше 400 мл), влийте до неї 1/3 холодного молока, додайте ще кілька кубиків льоду і перелийте з блендера готову суміш. На цьому ваш холодна кава з льодом готова.
Кава з ванільним морозивом (фраппе)
Інгредієнти:
- 100 мл охолодженої міцної кави,
- 2 кульки ванільного морозива,
- лід,
- трохи молока або вершків,
- топінг.
Приготування:
Змішайте каву, морозиво, лід і молоко в блендері до однорідної консистенції. Подавайте з трубочкою.
Мокко-фраппе з шоколадом
Інгредієнти:
- 100 мл охолодженої кави,
- 2 ст. л. шоколадного сиропу,
- 150 мл молока,
- лід,
- вершки для прикраси.
Приготування:
Змішайте каву, шоколадний сироп, молоко і лід у блендері. Подавайте, прикрасивши вершками.
Кава з кокосовим молоком і ананасом
Інгредієнти:
- 100 мл міцної охолодженої кави,
- 100 мл кокосового молока,
- 100 г свіжого або консервованого ананаса (без сиропу),
- лід — 5–6 кубиків.
Приготування:
У блендері збийте кокосове молоко, ананас і лід до однорідної кремової маси. Налийте суміш у склянку приблизно на 2/3 об’єму. Додайте каву зверху, щоб отримати красивий шар. Легко перемішайте перед тим, як пити. Відчуйте тропічну свіжість у кожному ковтку!
Холодна кава з апельсиновим соком
Інгредієнти:
- 100 мл свіжозвареної міцної кави, охолодженої,
- 100 мл свіжого апельсинового соку,
- 1 ч. л. цукру (за бажанням),
- лід — кілька кубиків,
- апельсинові скибочки для прикрасию
Приготування:
Зваріть каву і дайте їй охолонути. У склянку покладіть лід і цукор, якщо використовуєте. Спочатку налийте апельсиновий сік, потім обережно додайте каву, щоб напій утворив два шари. Прикрасьте апельсиновою скибочкою. Перед вживанням змішайте напій, щоб поєднати свіжість цитрусу і гірчинку кави.
А який рецепт холодної кави любите саме ви? Поділіться у коментарях своїми улюбленими варіантами — будемо раді новим ідеям для спекотних днів!
Читайте також:
Сонце палитиме в неділю. На Вінниччині очікують до +34°C
У Вінницьких Хуторах сварка під чарку закінчилася ножовим пораненням
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.