«Ти ж знав, що це верік, нащо брав?» 10 тисяч гривень штрафу за одну рибину виписали рибалці

«Ти ж знав, що це верік, нащо брав?» 10 тисяч гривень штрафу за одну рибину виписали рибалці
За оцю червонокнижну рибину рибалці нарахували збиток у сумі десять тисяч гривень
  • У Могилеві-Подільському затримали рибалку з рибою з Червоної книги.
  • За одну особину веризуба причорноморського, розміром не більше 20 см, нарахували збитки на 10 тисяч гривень.
  • Зникаючий вид  веризуба у нашій області водиться тільки у Дністрі.
  • Як все відбувалося, і де поділи рідкісну рибу, дізнався журналіст 20minut.ua.

 Затримати на гарячому рибалку з червонокнижною рибою непросто,  розповів заступник начальника обласного управління Держагенства рибного господарства Сергій Даніеле.  При появі рибного патруля вони розбігається одразу.

Приблизно три десятки чоловіків з вудками у руках стояли на березі Дністра майже у центрі Могилева-Подільського.

 Ми з інспектором швидко збігли з горба і я опинився якраз поруч з рибалкою, чоловіком років п’ятдесяти,  розповідає Сергій Данаіле.  Інші порозбігалися, а цьому вже не було куди тікати.

Відео дня

Після пред’явлення документів, інспектори оглянули улов. Серед десяти рибин  виявили червонокнижного веризуба. Чоловік почав говорити, що не знав, що вона являє собою.  

Підійшли інші рибалки.

Веризуб водиться тільки у Дністрі

 У Могилеві всі добре знають про веризуба,  говорить Данаіле.  Зараз риба ще зовсім мала. Тому дехто почав «виховувати» порушника, мовляв, для чого ти взяв «веріка», так вони називають цей вид. Ти ж знав, що він червонокнижний.

Риболовлю на Дністрі перевіряємо насамперед на предмет вилову червонокнижного веризуба. У нашій області тільки в цій річці водиться названий вид. 30 січня працювали дві групи рибного патруля. В одній був керівник нашого управління Олексій Ягельський, в іншій я. Це рідкісний випадок, що вдалося виявити в рибалки червонокнижну рибину. Браконьєри або тікають, або викидають таку рибу в річку. Як кажуть, кінці у воду. Цього разу порушник не встиг це зробити.

Берег Дністра є прикордонною зоною. Тому рибалки зобов’язані мати при собі паспорти. На чоловіка скали протокол, завдані ним збитки оцінили у 10 тисяч гривень.

 Не знаю, яке рішення прийме суд,  продовжує Сергій Данаіле.  Суди інколи дивують. Є випадки, коли навіть повертають електровудки.

Суд повернув браконьєру електровудку

За словами співрозмовника, зараз тривають судові засіданні по незаконному вилову осетрових риб. У нашій області їх найбільше у Ладижинському водосховищу. Рішення ще не має, але браконьєри захищаються з усіх сил. Коли процес закінчиться, доведемо результати до громадськості через ЗМІ.

Де поділи виявленого у Могилеві веризуба?

 На жаль, риба була вже мертва,  говорить Сергій Данаіле.  Інакше б випустили в річку. Рибалка-порушник забрав з собою. Дорою виявиться для нього юшка.

Майже 2000 протоколів на браконьєрів склали у минулому році інспекторирибного патруля в нашій області. Значна частина з них передана до суду. Однак більшість порушників вийшли, як кажуть, сухими з води.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Денис

    СУРГЕЙ  ДАНАИЛЕ Вы оценке рыбаков не правы.  1 вопрос где рыбаки могут узнать  какая рыба запрещена для лови   а которую можно ловить  просто рыбаки передают один одному по наслышке-- НЕТ .2 .назовите хоть одно наглядное пособие по старинке СТЕНД на берегу Буга  где  есть хоть какая то мало мальская информация про рыбалку и какие премии ждут нерадивого рыбака ---НЕТ. 3.запустили в Буг малька  поверить Вам 7.5 тон  сейчас хорошо если  что то сохранылось Вы посмотрите сколько с берега с удочкамы вылавливают этого малька ---для котиков  .Хоть один рыб. инспектор прошол и посмотрел ---НЕТ.   Большинство рыбаков ловлят на продажу рыбу а за раков обше даже смешно говорить. Нада налажывать взаимопонимание с простымы рыбакамы а не с браконьерамы и Вы все будете видеть и все будете знать. У Вас много очень недоработок и не нада спихывать на суддей  они тоже хотят есть хлеб с маслом .Браконьерничают те которые знают все ваши действия .
  • З.А.Глядач

    "На жаль, риба була вже мертва"

    Ну,звичайно,яка риба витримає всі ці фотосесії,які влаштували рибінспектори? Самі заморили рибку,а тепер на рибалку спирають.
  • Женя Винницкий

    То Данаіле, Даніеле???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up