У паспортному відвідувачі спересердя порвали на шматки списки черг

У паспортному відвідувачі спересердя порвали на шматки списки черг
  • Замість 20-30 людей, підрозділи міграційної служби приймають по 60 відвідувачів на день. Але списки офіційно вони не мають права організовувати
  • Люди втомились від системи: “новий день - новий список”. І тому порвали старі списки
  • Керівництво міграційної служби про те, коли чекати електронних черг

Сьогодні, 11 серпня, близько 12.00 до редакції подзвонила жінка Катерина і розповіла про скандал у підрозділі міграційної служби.

— Зараз там просто пекло. І цей начальник відділення на усіх кричав: і на мене, і на дівчаток, що у черзі стояли. А ми з донькою взагалі ночували у паспортному - так ні з чим і пішли додому.

“Прийшла ще о 12 годині ночі”

У задушливому вестибюлі паспортного у черзі чекають людей із 10. Тут пристрасті вже майже вщухли, і люди спілкуються більш-менш спокійно.

Відео дня

— Я прийшла в 6 годин ранку і стою тут до сих пір! - каже одна жінка з черги.

— Та ж вони прийшли перші! Я прийшла ще вчора о 12 годині ночі, а під дверями вже сиділи люди, що складали собі власні списки, - обурено заперечує друга.

У Оксани - двоє чотирнадцятилітніх підлітків. Вона тут вже не перший раз: спочатку її дітлахи у списку виявились 38-39-ми, і тому довелось прийти ще раз.

— Можливо, і сьогодні не пройду. Розумієте, і закордонні паспорти, і видача документів на внутрішній паспорт - все оформлюють в одному кабінеті. І це робить один робітник. Люди вночі чергують, а тим, хто приходить у 7-8 годин ранку, вже нереально потрапити на прийом.

Самі люди із черги, розповідає жінка, вирішили порвати списки.

— То було вже нереально: ось проштовхується тільки 12-й, а вже 14-й в черзі має проходити. Така от плутанина.

Чому порвали списки черг?

Під самим кабінетом робочої станції, де оформлюють внутрішні і закордонні паспорти, стоїть ще людей із сім. І тут конфлікт ще не вщух.

— Як це хтось може стояти з шостої ранку, чекати під кабінетом, і пропускати когось, хто приходить о 12 годині дня? Хтось напридумував: о 12 годині ночі приходять, записуються, а на ранок приходять об 11 годині ранку і кажуть, що по списку. Чого це списки мають формуватися о 12 ночі, якщо день починається о 6 ранку? - каже пані Марія. Вона із тих, хто підтримує скасування “нічних” списків.

— А я думаю так: ось прийшов - то записуйся у живу чергу! От якби очільник придумав, щоб по талонах проходили, де час вказаний, тоді було б діло! - підтримує її відвідувачка Ірина.

Пані Людмила із жінками не згодна. Вона об’єктивно заперечує, що така ситуація у всіх відділах.

— Працівники  більше, ніж 20-30 людей у день, обслуговувати не можуть. А записуються 60 людей на день.

Людмила з донькою тут втретє - збираються подати документи на перший паспорт громадянина України.

— Перша ситуація була така: ми записалися у список о пів на 12 ночі, прийшли о пів на сьому ранку перевірити, що зі списком, так його взагалі хтось ліквідував. І зробили новий список, де ми вийшли сімнадцятими. Багато людей звертається, щоб зробити паспорт внутрішній чи закордонний. А тут оформлено тільки одне місце для фотографування людини і сканування відбитків пальців.

Скоро у паспортних будуть електронні черги

Борис Наливайко, очільник управління державної міграційної служби у Вінницькій області, розповів журналісту RIA/20minut, що зараз прийом громадян відбувається у порядку живої черги. І працівники територіальних підрозділів служби не мають права втручатися у формування черги.

— Але в нас є інформація від державної міграційної служби про те, що на Вінничині планується підключення і надання сервісу електронної черги - за наявності необхідних терміналів, звісно. Даний вид послуг вже пройшов випробування у Києві, і вже підключений у 10 областях. Вінниця - на черзі.

Також Борис Наливайко зазначив, що приблизно з вересня чергу впорядковувати будуть територіальні підрозділи ДМС. Він розповів, що електронна черга буде поєднуватися із чергою живою: це дозволить незареєстрованим громадянам подати документи на паспорт, у разі, коли хтось із зареєстрованих не з’явиться у паспортний стіл.

— Треба врахувати також от що: в нас дуже багато звернень, і люди інколи приходять не з позитивними емоціями, м’яко кажучи. Тому треба думати також і про працівників ДМС, які приймають у рази більше громадян, ніж мають обслуговувати.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Анастасия

    Как обычно, все толпой не думая куда и чего  хлынули. Никто никого не заставляет "мучаться". Тур виза стоит 30 евро,  если не меньше, а для

    работы нужна рабочая виза. В чем проблема, я  не понимаю
  • З.А.Глядач

    "...і закордонні паспорти, і видача документів на внутрішній паспорт - все оформлюють в одному кабінеті"

    Щось тут не зрозуміло-відколи це внутрішні паспорти почали оформляти у міграційній службі?

    Татьяна Проценко reply З.А.Глядач

    Точно 1,5 года уже так, теперь бывший "паспортный стол" называется "городской отдел государственной миграционной службы Украины". Вопрос лишь в том, почему за внутренним паспортом люди идут в ОВИР и психуют из-за очередей, а не в паспортный стол.

    З.А.Глядач reply Татьяна Проценко

    Саме це я і мав на увазі.

    Татьяна Проценко reply З.А.Глядач

    Меня удивляет, почему из работников ОВИРа никто не говорит об этом. Разгрузили бы себя и меньше нервов было бы.

    З.А.Глядач reply Татьяна Проценко

    І грошенят теж поменшало б...
  • Жора

    Это сидят те кто не хочет работать в Виннице , а хочет мыть унитазы в Германии и стирать в Италии трусы... Ну так скатертью дорога.....
  • Olvol

    Значит нужно запретили там собираться людям до 8 часов утра. Кому не доходит-  стрелять солью
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up