Світло виключатимуть максимум на чотири години: графік від Вінницяобленерго на 8 грудня

Світло виключатимуть максимум на чотири години: графік від Вінницяобленерго на 8 грудня
  • Сьогодні, 8 грудня, у Вінницькій області згідно з доведеної граничної величини споживання електричної потужності з 6.00 до 24.00 залучити погодинні графіки обмеження електроспоживання.

Як повідомляє «Вінницяобленерго», залишається актуальна можливість відхилень виконання графіку для перемикань між чергами у часі на 20-30 хвилин.

1 черга. 00.00-02.00, 06.00-08.00, 10.00-14.00, 16.00-20.00
2 черга. 02.00-04.00, 06.00-10.00, 12.00-16.00, 18.00-22.00
3 черга. 04.00-06.00, 08.00-12.00, 14.00-18.00, 20.00-00.00

— В разі невідповідності годин відключень згідно графіка (понад 4 години, з урахуванням можливих відхилень) просимо споживачів сповіщати про це приватним повідомленням, вказуючи чітко назву населеного пункту, вулиці, номера будинку та години знеструмлення, —  йдеться у повідомленні.

Відео дня

Де шукати свій графік

Перегляд планових та аварійних відключень:

Отримання повідомлень про заплановане та фактичне відключення електроенергії:

Дізнатися, в якій черзі ваш будинок, можна за цим посиланням.

Прогноз алгоритму вимкнень запланований на першу декаду грудня:

Ракетний удар по інфраструктурі

5 грудня, нагадаємо, була масштабна ракетна атака по Україні.  У матеріалі зібрана вся актуальна інформація від початку до закінчення тривоги.

— Станом на 7 грудня продовжується поетапне відновлення енергосистеми після ракетної атаки. На атомних станціях триває процес завантаження блоків, які відключались через пошкодження електромереж, до планових показників, — повідомляє Укренерго.

Зберігається складна ситуація на сході країни – ворог вчора ввечері повторно обстріляв одразу кілька об’єктів енергетичної інфраструктури, в той час, як температура в цьому регіоні досягла позначки -17 С. Наразі тривають цілодобові аварійно-ремонтні роботи.

Також ремонтні бригади працюють над ліквідацією наслідків ракетної атаки в Київській та Одеській областях, налагоджують електропостачання регіонів за резервними схемами.

В енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит, всім обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. На жаль, вже є регіони, де перевищено ліміти споживання, тому застосовано режим аварійних відключень. 

— Це вимушений крок, застосований для збереження балансу в енергосистемі. Залежно від того, як буде відновлюватись виробництво електроенергії, ліміти на її споживання теж будуть змінюватись, — йдеться у повідомленні.

Необхідний час

«Укренерго» спільно з генерацією та операторами систем розподілу працюють над відновленням пошкоджених об'єктів цілодобово. Але для відновлення енергосистеми необхідний час.

«Варто не забувати, що відновити 100% енергосистему, якою вона була до початку російського енерготерору зараз неможливо, потрібен час. Саме тому у більшості міст і районів зберігаються графіки відключень», - зазначив Президент України у своєму вечірньому зверненні.

У зв’язку з періодичними обстрілами критичної інфраструктури, нагадаємо, оселі звичайних громадян залишаються без світла, води та тепла. У таких випадках важливо підготуватись та сформувати запаси медикаментів, їжі, води та інших речей, поки ситуація не стабілізується.

 

 

Читайте також:

Як під час користування генератором уникнути отруєння чадним газом: поради МОЗ

У лікарні раптово помер військовий та інше важливе за 5 грудня у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (139)
  • Людмила Скицко

    Чому ви усі згадуєте що на війні на фронтових територіях люди без світла .Так важко ,потерпимо заради перемоги нічого з нами не станеться,але одне питання то навіщо продавати світло Угорщині якщо я не помиляюсь???Цей народ(мадяри) взагалі то підтримує рашку,а 💰 взагалі то ідуть не в Україну !Якось не справедливо усе це.Хто не згоден з моєю думкою,давайте нападайте на мене.🤔🤪🤭🤫або мовчіть!!!
  • Galina Barchuk

    Сніжана ти правильно все написала і Богу дякувати що в нас і є де жити і що їсти дякуймо Богу за все за все
  • Елена Иванова

    Выйти на плановые отключения электроэнергии будет возможно через несколько дней, — глава "Укрэнерго" Кудрицкий

    "Мы видим, что отступили морозы, постепенно восстанавливаем генерирующие мощности, возобновляем работу электростанции, объем доступной генерации увеличивается, уменьшая дефицит", - сказал он.

    "Думаю, через несколько дней мы достигнем того предела, когда можно будет четко всем соблюдать плановые графики отключений по областям, которые вводят облэнерго", - председатель правления компании Владимир Кудрицкий.

    Украина Online
    Подписаться
  • Елена Иванова

    🔴Скільки ще буде тривати режим відключень світла у Вінницькій області?

    Тиждень, місяць, місяці?

    На ці запитання відповів керівник «Вінницяобленерго»

    💬 Андрій Поліщук: «Нинішні графіки обмеження електроспоживання - це вже режим, з яким нам жити, принаймні, до весни.

    Проте, якщо всі навчимося економіку електроенергію - відключень беде менше».

    Це одна з ключових тез генерального директора АТ "ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО" щодо роз’яснення поточної ситуації з розподілом електроенергії у Вінниці та області в нинішніх умовах, що прозвучала сьогодні в ефірі програми «Рефлекторія» радіо «Місто над Бугом».

    🇺🇦Вінниця LIFЕ
    Є питання до пана Поліщука ,чому в тому селі де мешкає він особисто і ще деякі потужні лідери Вінничини взагалі не вимикають світло ,а якщо і вимикають то демонстративно на пару годин ,чи ці люди маючи будинки дуже економлять електроенергію ???чи може ми чимось відрізняємося від людей які є на керівних посадах ?????

keyboard_arrow_up