Сусід викликає сусіда на дуель - перевіритись на детекторі брехні

Сусід викликає сусіда на дуель - перевіритись на детекторі брехні
Дві родини, що живуть в одному будинку, вже третій рік не можуть домовитись один з одним. Справа вже давно перейшла межі звичайного сусідського конфлікту. Пан Козловський вважає, що справа затягнулася, через бюрократію, яка стала на бік Кондратюка. А Кондратюк вважає, що усі його проблеми - через зв’язки, якими користується Козловський

"Визиваю Вас, нащадка княжого роду, друга Миколи Яновича Азарова, професора Вінницького аграрного університету Козловського Сергія Володимировича (інформація з персонального сайта) на сучасну дуель на детектор брехні", - цитата з відкритого листа вінничанина Миколи Кондратюка до свого сусіда.

Скандал між вінничанином Миколою Кондратюком і його сусідами Козловськими триває вже третій рік. Перший - підриємець, що займаєтсья транспортною логістикою. Інший - доктор економічних наук, викладає в Аграрному.

Вони живуть у розділеному на дві частини приватному будинку на Пестеля, 26 - це ближні П'ятничани, тобто майже центр міста. Яблуком розбрату стала добудова, споруджена паном Кондратюком. У судах Козловські довели, що збудували її самовільно. Так само документально вони підтвердили, що новобудова може загрожувати  руйнуванням їх спільному старому будинку. По стінах пішли тріщини.

Відео дня
dir="ltr"> Кондратюки ж дорікають сусідам, що ті на словах погоджувалися надати згоду на зведення новобудови, а коли справа дійшла до їх письмово оформлення, відмовляються це робити.

Був не один суд. Козловські судилися з інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю. Зрештою інспекцію зобов'язали підняти питання про знесення добудови.

Про усе це RIA розповідала у статті «Вінничанин без документів провів газ до самобуду», що вийшла у номері за 10 липня цього року.

Наразі ситуація набуло свого продовження. З’ясування стосунків зайшло настільки далеко, що пан Кондратюк  пропонує сусіду пану Козловському  пройти перевірку на детекторі брехні.

Далі - слово героям історії.


 

- У мене є усі документи, крім згоди сусідів, - каже Микола Кондратюк

Микола Кондратюк: Були б дуелі, краще було б жити

Не думав я, що в свої 55 років доведеться з ручкою в руці  захищати честь нашої сім’ї та свого імені в боротьбі із сусідом. Немає в мене високих титулів та посад, проте я ціную своє ім’я і думку людей про себе.
Я повинен відповісти на звинувачення в свою адресу.
Коротко про історію конфлікту з сім’єю Козловських.
У 2007 році я придбав половину будинку, що знаходиться поряд з моїм будинком, для сім’ї моєї дочки  в родини Аксьонових. До цього цей будинок повністю належав Козловським. Першими претендентами на купівлю, як співвласники будинку, була сім’я Козловських. Але сини Євдокії Аксьонової продали будинок мені, тому що відносини з сім’єю Козловських  у них були  далеко не добросусідські. Тому мати – Євдокія Аксьонова - перед смертю просила своїх синів не продавати будинок Козловським. Я взяв кредит в банку і придбав будинок у Аксьонових, заплативши трохи більшу суму, ніж пропонували Козловські.

І  тут все почалось.  Тетяна Власівна Козловська заявила мені при особистій зустрічі, що я в цьому будинку  все рівно жити не буду, тому що він аварійний і вона зробить все, щоб його знести. Щоб якось залагодити ситуацію, у 2010 році ми зустрілись із сусідами і провели переговори. Було вирішено, що будинок дійсно старий, проводити ремонт недоцільно, тому краще його знести і побудувати новий - так само на дві половини. Жити моїй дочці з родиною не було де, тому виготовили такий проект, щоб не руйнуючи стару будівлю, можна було почати будівництво нового. На мої неодноразові звернення погодити проект і дати згоду на будівництво, сусіди відповідали, що вони теж виготовляють проект і коли він буде готовий, ми разом підемо до нотаріуса і дамо один одному дозволи на будівництво. Кожний раз сусіди наполягали, щоб я якнайшвидше почав будівництво, так як я, згідно з домовленістю, зобов’язаний був звільнити будинок через півроку для того, щоб його знесли.
У 2011 році,  коли надбудова була майже готова, прийшов  до мене пан Козловський В.О. і сказав, що вони мені згоди на прибудову не дадуть. На моє запитання, чому, він нічого не відповів. Пізніше мені стало відомо, що єдина можливість отримати дозвіл - це віддати половину земельної  ділянки. Я відмовився, тому що тут всього 4 сотки. Саме тоді я зрозумів чого варте слово поважних людей.
Використовуючи свої зв’язки та, можливо, прикриваючись підтримкою народного депутата України від партії регіонів, не дають мені можливості узаконити цю прибудову.
Тепер по статті. Професоре Сергій Володимирович Козловський, ви брешете. Брехня починається вже з самого заголовка.
1. Газ до прибудови не підведений і ні коли не підводився.
2. Ви боїтесь за своє життя, що раптом «рване» газ, а за життя квартирантки, яка жила у вашій частині будинку, ви не боялись?
3. Рішення суду про знесення не було. Адже суд ще не розглянув цієї справи. Чи Ви наперед вже знаєте рішення?
4. Ви почали писати в усі інстанції не тоді, коли я почав будівництво, а тоді коли я майже його закінчив.
5. Експертизу Ви замовили і оплатили. Та як їй можна вірити, коли проводили обстеження  лише вашої частини будинку? У висновку вказано, що ця прибудова може вплинути, а не впливає на руйнацію будинку.
6. Прибудова не притуляється до будинку, вона стоїть на окремому фундаменті, що не зв’язаний з будинком і згідно технічного висновку відповідає будівельним нормам.
7. Чому в нашій частині будинку, яка рядом з прибудовую, не має тріщин, а в вашій є. Можливо потрібно хоч раз за десять років зробити елементарний ремонт.  
8. Це Ви перш за все зацікавлені в руйнації цього будинку, щоб потім ще й стягнути з мене гроші. Саме тому Ви не доглядаєте належним чином свою половину будинку. Ви навіть не намагаєтесь полагодити дах.
А я, як можу, підтримую його в належному стані тому, що там живуть мої онуки.
9. Всі документи на будівництво, окрім вашої згоди, в мене є.
10. Два суди в Інспекції державного архітектурного контролю виграв я, але про них чомусь не має жодної згадки.
11. Якщо закон понад усе, то  чому ж Ви, родина Козловських, мовчите про свої  аж чотири самобуди на Вашій земельній ділянці . Чи може Ви вже їх узаконили? Тоді підкажіть, як це Ви зробили без моєї згоди, адже одна з них знаходиться на відстані 45см від нашої межі, а друга 20см.
Все вищесказане я готовий підтвердити на детекторі брехні.
Визиваю вас професора Вінницького аграрного університету Козловського Сергія Володимировича на сучасну дуель на детектор брехні.
Звертаюсь до Вас, Шановні читачі! Що зробити, щоб хоча б на своїй земельній ділянці  створити нормальні умови для життя моїх онуків? Як захистити себе і їх від свавілля титулованих осіб з владними покровителями?

P.S.  Маючи таку проблему, я не хотів би зводити її лише до відносин з моїм сусідом .Хочу унеможливити оббріхування будь-кого з нас і щоб брехуни за це були покарані. Закон про дуелі на детекторі брехні, я впевнений, вирішить ці проблеми. Тоді, можливо, перестали б брехати президенти, депутати, чиновники,  мій сусід, і стали б люди-людьми, а Україна –державою.

Свою правоту ми підтвердили в суді, - каже Андрій Козловський

Родина Козловських: Будинок збудовано без документів, що ще можна додати
Шановний пане Кондратюк! Будинок збудовано без документів і Ви самі це не заперечуєте.
Ви стали на шлях прямого ігнорування українського законодавства і тим самим порушили наші права, тому ми звернулися до відповідних державних інституцій за захистом законних інтересів. Свою правоту ми підтвердили в суді. Спростувати цього Ви не можете.
Є 13 документів, які засвідчують, що ви будували самовільно. Серед них  листи та припис Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Вінницький області, лист Департаменту архітектури міської ради, лист управління Держтехногенбезпеки області, листи міської прокуратури...«Подільський центр судових експертиз» у 2012 визнав, що ваша прибудова може вплинути на міцність та безпечну експлуатацію всього спільного будинку.
Вінницький окружний адміністративний суд зобов’язав Інспекцію архітектурно-будівельного контролю порушити питання про знесення вашої прибудови. А міський суд на початку 2013 відмовив визнавати ваші права на власність самобуду.
І на завершення -  ви, як колишній депутат, повинні подавати приклад іншим неухильно дотримуватися законів. Натомість пишете: «Були б дуелі, краще було б жити». Ми з вами тут не згодні. Тільки Закон і нічого, крім його дотримання, може врегулювати нашу проблему. Тепер з приводу перевірки на детекторі брехні. Нагадаємо Вам ще раз: не ми, а Ви порушили закон і самовільно збудували будинок. Це Вам треба пройти перевірку, щоб вияснити, яким чином Ви зуміли обійти закон.

Остаточне рішення прийматиме суд

Прокурор прокуратури м. Вінниці Борис Слободян:

Сусідська «війна» між двома родинами приватного будинку у Вінниці перейшла на шпальти місцевих газет. Так, в одному з видань нещодавно була опублікована стаття «Вінничанин без документів провів газ до самобуду», у якій серед іншого йде мова про нібито бездіяльність органів прокуратури у боротьбі з незаконним будівництвом. Однак прокуратура м. Вінниці постійно тримає на контролі додержання законодавства про містобудівну діяльність.

Зокрема, стосовно ситуації, про яку розповідалось у статті, то проведеною перевіркою за зверненням Козловської Т.М. установлено, що Кондратюк М.В. самовільно, без затвердженої у встановленому законодавством порядку проектної документації виконав будівельні роботи з реконструкції частини житлового будинку по вул. Пестеля, 26 у Вінниці, що є порушенням ст. 9 Закону України «Про архітектурну діяльність» та ст. 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

За самочинне виконання будівельних робіт інспекцією Державного архітектурно-будівельного контролю у Вінницькій області порушника притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу в розмірі   255 грн., який він сплатив 27.10.2011 року. Крім того, інспекція надала йому припис від 18.10.2011 року з вимогою привести об’єкт у відповідність до вимог чинного законодавства. А відтак після цього будівельні роботи було припинено та розроблено проектну документацію. Але через відсутність згоди на реконструкцію співвласників частини житлового будинку, забудовник не мав змоги завершити оформлення дозвільних документів. Проведеними інспекцією ДАБК у Вінницькій області контрольними перевірками 27.04.2012, 30.05.2012, 16.07.2012, 24.07.2012 та 03.10.2012 установлено, що будівництво призупинено, будівельні роботи не виконуються. А тому в даному випадку підстав для вживання заходів прокурорського реагування не було. Наразі в суді на розгляді знаходиться позов інспекції ДАБК до Кондратюка М.В. про знесення самочинно збудованого об’єкта. 

Також прокуратурою м. Вінниці надіслано голові правління ПАТ з газопостачання та газифікації «Вінницягаз» лист щодо організації перевірки обставин, викладених у згаданій публікації, та вжиття заходів реагування в межах компетенції.

Остаточне рішення щодо цієї ситуації прийматиме суд.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (44)
  • Anonymous

    Писать больше не буду. Вывод. Ув. Николай не дурите публику. Тут все понятно. Обращайтесь во все суды и ООН 8-))). Но без соседей Вам вопрос не как не решить. Но, так как Вы тут их хаете, подумайте, пойдут ли Вам соседи на встречу. После всех Ваших комментариев, я бы не пошел. А ответ профессора Козловского я прочитал. Очень достойный! Удачи Вам во всем! Конец переписки.
  • Anonymous

    Нехай тобі відповість проффесор Козловський скільки до і скільки після чи в нього не хватає розуму самому відповідати на звинувачення
  • Anonymous

    Я, так понимаю, комментируете тут Вы и я! Ну, на последок, так как статья в принципе не о чем, но ради справедливости. Вот спутниковое фото участка по Пестеля,26. ФОТО 2002 года! Правая половина Козловских, на которых есть дом, гараж и маленькое строение - сауна или что-то такое. Это фото 2002 года! А Вы пишете, что купили в 2007 году. Тоесть это не самобуди!!!!!!!!
  • Anonymous

    Вопрос? Они строили, как Вы пишите самобуды, когда Вы были владельцем участка, или до?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up