Сучасна виставка про історію минулого стартувала у краєзнавчому музеї

Сучасна виставка про історію минулого стартувала у краєзнавчому музеї
  • В академічній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею розпочалася виставка графічної серії художника Олександра Никитюка. Тут зійшлися різні періоди історії нашого краю.

Ця виставка — продовження авторського проекту Олександра на території Немирівського скіфського городища, здійсненого у листопаді 2022 року, передає краєзнавчий музей.

Як виглядають роботи

Основним виразним елементом виставки є чорні трикутні модулі, які складали просторовий об’єкт і на яких згодом були розміщені зображення рослинних мотивів у техніці графітного олівця.

Художник зачаровано спостерігає і домислює чудернацькі фантазійні форми засохлих стебел борщівника та черсака лісового, постійних мешканців давнього городища.

Відео дня

Про історію краю

Тут зійшлися різні періоди історії нашого краю: трипільський, скіфській, слов’янський.

Приводом для проєкту стала легенда про смерть короля готів Германаріха (у ІV столітті у його володіння входили і регіони сучасної України). Художник вбачає в цій і подібних оповідях (як от загибель князя Ігоря у Іскоростені) повчальну історію, яка визначала покордонні лінії, межі моральності, етичності вчинків для правлячих тогочасних еліт.

— Головною лінією проєкту є реакція сучасного митця на драматичні події сьогодення, «намагання провести крізь призму міфотворчості свої теперішні відчуття, коли на Європейському континенті триває повномасштабна несправедлива війна», — зазначають у повідомленні.

 

Читайте також:

До Дня усіх закоханих у Вінниці пройде дві тематичні екскурсії

Здай кров — врятуй життя. У Вінниці пройде акція «Поділися любов’ю»

У Вінниці для закоханих організують подорож ретро-тролейбусом. Як долучитися

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up