Стережіть поле, його можуть спалити. Попередження фермерам, яким знищили три авто

Стережіть поле, його можуть спалити. Попередження фермерам, яким знищили три авто
-Відеокамера зафіксувала одного з тих, хто підпалював третю машину, це страшні люди, - каже власниця фермерського господарства
  • Фермерів Куликів з Бара попередили про можливий підпал їхнього поля
  • Перед тим їм спалили три автомобілі
  • У їхній справі підозрюваним пред’явили нові звинувачення
  • Вчора, 20 червня, одному змінили запобіжний захід

Власник фермерського господарства «ДАР ’Я і Я» Вікторія Кулик розповіла, що її попередили про можливий підпал вирощеного врожаю.

-Поліцейські застерегли, щоб посилили охорону поля, - каже пані Вікторія. – Більше інформації не надали. Розумію, що неспроста зробили таке попередження. Очевидно, мають для цього підстави. Ми уже стикалися з такою ситуацією. Спершу нам спалили два автомобілі, потім ще один…

Нагадаємо, поліція розслідує шахрайську схему «віджимання» бізнесу Куликів, вимагання у них $200 тисяч та спалення трьох автомобілів.

Відео дня

Упізнали двох підозрюваних

Підозрюваних у кримінальних діях стосовно фермерів Куликів затримали на іншому аналогічному злочині. Троє чоловіків вимагали $240 тисяч у фермера з Калинівського району. Їх затримали після підпалу третьої машини Куликів. Машину спалили вночі 17 травня, а взяли їх «на гарячому» 23 травня. Фермер з Калинівського району привіз у призначене місце документи, щоб переписати бізнес на вимагачів. З нього вимагали $240 тисяч. Сплатити таку суму не було можливості. Змушений був розпрощатися з бізнесом. Під час передачі документів «трійця» поклали лицем на землю. Їх затримував спецпідрозділ «Корд». Під час розслідування справи слідчі встановили причетність підозрюваних до ще одного аналогічного злочину.

-Ми упізнали двох з трьох затриманих, - каже Вікторія Кулик. – Один з них раніше призначав нам з чоловіком місце зустрічі, коли вимагав $200 тисяч.

Іншого бачили у дворі будинку перед тим, як вночі спалили автомобіль. Його також упізнала охорона нашої техніки. Він перестрибував через паркан, щоб потрапити на територію, де зберігаємо сільськогосподарські машини. Зрозуміло, був не сам.

Затриманих помістили у СІЗО. Але ніхто з них за ґратами не перебуває. Одного відпустили під домашній арешт, двоє вийшли під заставу у 76,8 тисячі гривень.

-Їм розв’язали руки і тепер від них можна чекати не тільки спаленого поля, - говорить Вікторія Кулик.

Не уявляєте, як на нас тиснуть

Жінка каже, що вони з чоловіком відчувають тиск на себе.

-Приходять деякі знайомі і починають розмову, щоб забрали з поліції заяви, - розповідає Вікторія Кулик. – Дехто телефонує з такого само приводу.

Один з таких «гінців» говорив, що Куликам готові відшкодувати всі збитки.

- А сльози моїх донечок вони теж відшкодують? – запитала я у гостя. -Дотепер пам’ятаю запах диму у волосячці  своїх донечок, коли вночі під вікнами горіли машини. Це страшні люди, вони наробили біди не тільки нам і фермеру з Калинівки.

Є такі, що платять і мовчать, бо бояться

Пані Вікторія зазначає, що фермери між собою постійно спілкуються. Тому мають багато інформації. Є такі, що заплатили, аби бути, як кажуть, подалі від біди. Мовчать, бо бояться. Побачили, що з нами зробили, переживають, аби з ними такого не сталося.

-Усі ми люди, у кожного діти, житло, кожен переживає за своє, - говорить жінка. – Над нами так жорстоко позбиткувалися, що ми не маємо наміру забирати заяви.

Перед тим, як спалити автомобілі, побили її батька. Тільки за те, що чоловік відмовився платити «данину». Постраждалого чоловіка доставила до лікарні «швидка», у нього був перелом руки, забої і садни різних частин тіла.

З цинізмом і зухвалістю відібрали бізнес

-Увечері напередодні Нового 2019-го року зателефонували і єхидно повідомили, що нас чекає сюрприз, - згадує ту телефонну розмову з невідомим пані Вікторія. – Щоб дізнатися який саме, треба заглянути у Держреєстр. У нас мову відняло, коли побачили, що власником нашого фермерського господарства значиться інша людина, жінка з Києва. Знайшовся реєстратор, який у Держреєстрі змінив наше прізвище. Господарство переписали на людину, якої слідчі так і не знайшли, нема такої. За вказаною київською адресою знаходиться торговельний центр.

Після цього запропонували Куликам … викупити бізнес.

На щастя, вони повернули свою власність через Мінюст.

-Якби робили це через суд, як дехто радив, мабуть, судилися б до кінця життя, - говорить жінка.

Одному змінили запобіжний захід

На початку червня слідчі подавали клопотання до суду про зміну запобіжного заходу одному з підозрюваних з домашнього арешту на взяття під варту. Однак суддя відмовив у задоволенні заяви. Залишив без змін раніше обраний запобіжний захід – тримання під вартою

20 червня вже обласний апеляційний суд розглянув  аналогічну заяву слідчих. Замість домашнього арешту застосували взяття під варту з можливістю внесення застави у 130 тисяч гривень. Як повідомили у прес-службі суду, зміна запобіжного заходу викликана тим, що підозрюваному пред’явлено нові звинувачення, більш суворі у порівнянні з попередніми.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Галина Трофимчук

    Де міліція теперішня поліція,задниці чухають
  • Sergei Fokin

    Судейство просто убивает,конченые люди которые проплачиные,надеемся что скоро это все кончится
  • Антиполіцай

    Поганенько поліція працює.., коли є загроза життю, то повинні вживатись охоронні заходи з боку правоохоронних органів, а не застерігати самих себе охороняти і своі поля, для чого тоді поліція? Гарно їздити на пріусі? Чи гарно ходити в формі з значком?? Жигулі тормозити?

    Олексій reply Антиполіцай

    Силовики якраз добре спрацювати коли їх затримали. А рейдерів суд відпустив.
  • Костянтин Крепкий

    Поліція неможе існувати без порушників Закону. Це як магніт  - в нього завжди два протилежні, але взаємно доповнюючі полюси.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up