Спостерігачів вночі посилали за коректором. Як пройшли вибори в Гнівані

Спостерігачів вночі посилали за коректором. Як пройшли вибори в Гнівані
  • Вчора, 29 жовтня 2017 року, на Вінниччині стартували перші вибори в об'єднаних територіальних громадах.
  • Ми побували в Гнівані та поспілкувалися з людьми.
  • Як проходив виборчий процес в містечку біля Вінниці та що цікавого нам розказали люди?
  • Вже відомі перші попередні результати виборів.

Як проходив виборчий процес та що розповідають люди?

«Була спостерігачем на виборах в місті Гнівань (дільниця в садочку на геологорозвідці номер 051033). Це якийсь жах. Голова виборчої комісії Сатановська Т.В. десь опівночі заявила,що в неї для спостерігачів не має бланків для протоколу (на протязі дня можна було б сказати, зробили б копію, кому не вистачає). Потім ще веселіше, в 3 годині ночі посилає шукати коректор, щоб виправляти її ж помилки, свого не дає, бо каже що їй ще багато виправляти. Протокол якось випросила, але він не дійсний без печаті. Печать не ставить бо помилки (її) виправити немає чим, в 3.30 ночі, коректор важко знайти. Ось так ні з чим і прийшла до дому в 4.00», - ділиться своїми враженнями спостерігачка Оксана Біковська.

 

Відео дня

Журналістка «20 хвилин» побувала на цій виборчий дільниці та запитала в людей, яким чином вони обирали, за кого будуть голосувати.

 

— Я поспілкувалась зі своїм сином та він мені сказав за кого поставити галочку в бланку, де обирають мера. Що до вибору депутата – то я подивилась на фото. Мені сподобалось обличчя жінки. На вигляд вона добра та чесна, тож я проголосувала, — розказує гніванчанка похилого віку Валентина.

— Ми вивчали передвиборчі програми деяких кандидатів. Прийшли на вибори, тому що віримо в краще майбутнє для нашого міста. Якби не вірили, то б і не прийшли, — діляться своїми думками подружжя Юрій та Наталя.

Юрій та Наталя ретельно готувалися, за кого будуть голосувати

 

Журналістка «20 хвилин» теж була на цій дільниці, яка розташувалась в міському Будинку культури. Крім депутатки Вінницької обласної ради Людмили Щербаківської там вона зустріла ще й діючого мера Гнівані Володимира Кулешова.

— Ви прийшли проголосувати?, — запитала журналістка в Кулешова.

— Ні, я вже проголосував. В мене інша виборча дільниця. Приїхав просто подивитися, — відповів мер Гнівані.

Які порушення зафіксували?

«У день виборів на ДВК Гніванської громади був присутній в. о. голови Тиврівської райдержадміністрації (РДА) Віктор Бойко», - повідомляють на сайті «Опори».

Спостерігачка Опори звернулася до Віктора Бойка, щоб той прокоментував ситуацію, оскільки він є виконувачем обов’язків голови РДА, а посадові особи не повинні перебувати на дільниці.

«Я наразі у відпустці, це по-перше, по-друге, це моя дільниця, там голосує моя мати. Я прийшов подивився, яка ситуація, які проблеми. Десь світло вимкнули, десь неправильно скриньку поставили. Треба тримати руку на пульсі. Якраз Людмила Щербаківська була, може, ви бачили у Фейсбуці, ми сфотографувалися разом», – прокоментував ситуацію посадовець.

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба зазначає, що перебування чи не перебування посадової особи в відпустці не має в цьому випадку ніякого значення. Адже під час проведення голосування, крім перерахованих у частині 9 статті 27 Закону України «Про місцеві вибори» суб’єктів виборчого процесу та виборців, які мають право перебувати на дільниці на час, достатній для його голосування, іншим особам перебування на виборчій дільниці забороняється.

Довідка: відповідно до частини 9 статті 27 Закону України «Про місцеві вибори» право бути присутнім на засіданні комісії та у приміщеннях виборчої дільниці мають лише члени Центральної виборчої комісії, працівники Секретаріату Центральної виборчої комісії та Служби розпорядника Державного реєстру виборців; кандидати в депутати, їх довірені особи, офіційні спостерігачі від кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі (разом не більше двох осіб від відповідної місцевої організації партії або кандидата в депутати);  кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, кандидати на посаду старости, їх довірені особи, офіційні спостерігачі (не більше однієї особи від одного кандидата); офіційні спостерігачі від громадських організацій, іноземних держав і міжнародних організацій (не більше двох осіб від однієї організації); представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації). Інші особи можуть бути присутніми на засіданні комісії тільки з дозволу або на запрошення цієї комісії відповідно до прийнятого нею рішення. Перебування інших осіб на виборчій дільниці під час проведення голосування, а також на засіданні комісії під час підрахунку голосів та встановлення результатів голосування не дозволяється.

“Усі п’ятдесят виборчих дільниць на Вінниччині закрились своєчасно.  До поліції в день голосування не надійшло жодного звернення про порушення виборчого процесу", — повідомляють в прес-службі вінницької обласної поліції

 

Перші попередні результати виборів в Гнівані

«Підсумки паралельного підрахунку голосів до Гніванської міської ОТГ: Батьківщина - 6 депутатів, БПП - 9, Самопоміч - 3, РПЛ - 2, Рух нових сил - 2, Наш край – 4», - повідомила на ФБ депутат Вінницької обласної ради Леся Мороз.

Загалом взяли участь у виборчому процесі - 238 кандидатів на 26 мандатів від 11 партій.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up