Спиртзаводи у Гайсині і Тростянці виставили на повторний аукціон зі знижкою ціни у два рази

Спиртзаводи у Гайсині і Тростянці виставили на повторний аукціон зі знижкою ціни у два рази
Тростянецький спиртзавод і його 67 обєктів пропонують продати за 22.06 мільйона гривень, у два рази дешевше, ніж під час першого аукціону
  • 5 грудня відбудеться аукціон з продажу Тростянецького спиртзаводу, а 7 грудня продаватимуть Гайсинський спиртовий.
  • Це будуть повторні продажі з суттєвою знижкою стартової ціни.

Під час першого аукціону не знайшлося покупців, які б заплатили запропоновану стартову ціну. Тепер, на повторному аукціоні, обидва об’єкти пропонуватимуть у два рази дешевше, ніж раніше.

Гайсинське спиртове підприємство і його 26 будівель розпочнуть продавати зі стартової ціни 9,27 мільйона гривень (під час першого аукціону вона становила 18,54 млн.грн.).

Тростянецький спиртзавод має ще більше активів, тут нараховується 67 об’єктів нерухомого майна. Торги стартуватимуть з ціни 22,06 млн.грн. Під час попереднього аукціону завод пропонували за 44,1 млн.грн.

Відео дня

Аукціон з продажу Тростянецького спиртового підприємства відбудеться 5 грудня ц.р., а Гайсинського — 7 грудня нинішнього року. Про це повідомляє сайт Фонду державного майна України.

До речі, за раніше продані спиртзаводи області нові власники заплатили значно більшу ціну у порівнянні з тими, за якими продаватимуть Гайсинське і Тростянецьке підприємства.

Наприклад, Немирівський спиртзавод при початковій ціні 49,5 млн.грн. продали за 55 млн.грн. За Овечацьке спиртове підприємство держава вторгувала 53 млн.грн. при стартовій ціні 29,7 млн. грн.

Найдешевше з трьох приватизованих у 2020 році заводів заплатили за Бершадський спиртовий — 19,8 мільйона гривень. Саме такою була початкова ціна. Бажання придбати підприємство виявив тільки один покупець.

Аукціони 5 і 7 грудня 2022 відбуватимуться в онлайн-форматі. Більше дізнатися про пропоновані до продажу об’єкти, а також можливу участь у торгах можна дізнатися на сайтах ФДМУ і регіонального відділення у Вінниці.

Читайте також:

«Без паніки, могилівчани!» Дністер піднявся після скидів води на ГЕС

Сесія облради: депутати проголосували за заборону московського патріархату

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up