Сотня протоколів та пів тисячі постанов. Поліція карає порушників карантину

Сотня протоколів та пів тисячі постанов. Поліція карає порушників карантину
  • За минулий тиждень поліція склала 142 протоколи та винесла 458 постанов на порушників карантину. Розмір штрафів сягає до 170 тисяч гривень.

На Вінниччині щодня працюють 67 мобільних патрулів з контролю за дотриманням карантинних обмежень.

За минулий тиждень групи провели 474 рейди та перевірили 8211 суб’єктів господарської діяльності. 

Відео дня

— За цей період поліцейські склали 134 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей), з числа яких: 14 — на перевізників, які 9 — на фізичних осіб, 111 — на суб’єктів господарювання. Ця стаття передбачає накладення штрафу на громадян від 17 000 до 34 000 гривень і на посадових осіб — 34 000 до 170 000 гривень, — кажуть у відділі комунікацій поліції Вінницької області. — Протягом тижня винесено 458 постанов про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП (перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок). За такі правопорушення передбачений штраф — від 170 до 255 гривень.  

Зазначимо, що з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

— На транспорті міжобласного автобусного сполучення перевізник зобов’язаний забезпечити інформування пасажирів про передбачені обмеження, а відповідальність за їх порушення несе пасажир, — зазначають у поліції. — Під час перевезень на залізничному та авіатранспорті перевізник несе відповідальність за наявність відповідних документів у пасажирів.  

Відповідні правила не застосовуються до міських та внутрішньообласних перевезень.

 

Читайте також:

Автобусом, на своєму авто чи без «Дії». Роз'яснення МОЗ про правила подорожей між регіонами

В Україні понад 27 тисяч нових випадків. Ковід ситуація по регіонах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ols Kat

    Читач88 reply Ols Kat

    100%!!!

keyboard_arrow_up