Сотні людей, традиційні обряди, атракціони та відомі артисти: як у Стрижавці святкували Івана Купала (Новини компаній)

Сотні людей, традиційні обряди, атракціони та відомі артисти: як у Стрижавці святкували Івана Купала (Новини компаній)

У селищі міського типу Стрижавка пройшло свято Івана Купала, напевно, одне з найдивовижніших в українській культурі. Усі ці стрибки через вогнище, вінки з лози та папороті, пошуки справжнього кохання та безліч міфів з легендами з покон віків привертали до нього багато уваги.

А якщо пронести усе це крізь віки та влаштувати із сучасним лоском?

Цієї неділі і Стрижавка святкувала це вікове свято. До узбережжя Південного Бугу привезли атракціони, розмістили фуд-корти, запросили відомих артистів і провели свято Івана Купала. Та не просто свято, а сучасне українське свято: нинішнє етно переплелось із традиціями поколінь.

Ведучий свята Баланюк Сергій, справді немов той самий Сатир, буде розважав нас вечір під музичний супровід Роми Ланового (Dj Solder). Крім того у найкращих традиціях українських свят – виступи вокально-хорових та хореографічних колективів, та із гостями свята – фронт-гуртом «Пан Карпо». Паралельно концертній програмі ми розважались на майстер-класах, атракціонах, шоу мильних бульбашок, провели святкову лотерею і звісно ж підкріпитись у фуд-зоні. На згадку про свято у нас всіх залишаться казкові світлини із фотозон із самим водяним та русалками, шматочок традиційного короваю. І на родзиночку свята, той самий одвічний обряд "вогню": традиційно та весело пострибали через багаття і який в сучасному світі втілився у неймовірне Фаєр-шоу.

– Нашою метою є об'єднання місцевих жителів. Ми хочемо, щоб вони могли відволіктися від буденної метушні та як слід відпочити, – розповідає організаторка свята Олена Мисак. – Сюди прийшло кілька тисяч людей. Усі вони усміхаються, танцюють, куштують смачну їжу і насолоджуються цим днем. Крім того, для всіх бажаючих ми провели лотерею, у якій розіграли близько ста різноманітних призів.

Публіку почали розважати ще з 16:00 години. Спочатку конкурсами та вікторинами, а потім на сцену почали виходити артисти. Першим стрижавчан запалював популярний вінницький гурт «Пан Карпо». Між виконанням пісень лідер групи постійно жартував та стягнув до сцени чи не весь натовп. Далі для присутніх виступали творчі колективи селища. Після кількох пісень і танцювальних номерів на сцену вийшов Заслужений артист України Ігор Юрковський, якому стрижавчани голосно підспівували.

Одним з найбажаніших гостей заходу став віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, за підтримки якого і відбувся наш захід. Взявши до рук мікрофон, політик привітав усіх зі святом, а також у в свою чергу звернувся до всіх присутніх за підтримкою:

– Я глибоко переконаний, що у нас, українців, є спільна мрія – зробити нашу державу успішною, сучасною та багатою. Трьохрічний період роботи уряду Гройсмана, у якому я маю честь працювати, припав на дуже складний час. Нам доводилося приймати непрості, але важливі та необхідні рішення. У підсумку ми змогли зупинити негативну тенденцію руйнації, падіння економіки, уникнули фінансової кризи та обвалу національної валюти. Ми започаткували ряд реформ, підняли мінімальну і середню заробітну плату та пенсії.

Для мене мандат депутата Верховної Ради України не є самоціллю. Для мене мандат та ваша довіра є інструментом для примноження здобутків, яких ми досягли.  Але без вашої підтримки досягти успіху буде неможливо. Ми маємо об'єднати наші зусилля.

Крім того, багато чого стало можливим за підтримки Голови Селищної ради Короленко Таїсії Анатоліївни та громади селища Стрижавка. Також до свята долучилось багато людей зі своєю ініціативою та реальними вкладеннями. Звичайно мова про наших спонсорів та партнерів. Серед них були такі як:

Усім хто долучився та допоміг організатори висловлюють величезну подяку та сподіваються, що ось такі заходи та свята допоможуть нам стати згуртованішими та згадати про наші старовинні традиції та обряди, доторкнутись до історії та пам'яті поколінь під сучасним етно-соусом.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up