Сонячні батареї в Подільському зоопарку. «Зеленою» енергією накриють дах зимівника

Сонячні батареї в Подільському зоопарку. «Зеленою» енергією накриють дах зимівника
  • Перші сонячні батареї Подільського зоопарку встановили у 2016 році на зимівнику для антилоп . 
  • Нещодавно купили ще 32 нових модулі. Їх поставлять на будинку для зебр, будівництво якого вже практично завершили.

Три роки тому в Німеччині придбали 32 модулі зі всіма комплектуючими. Сонячні батареї встановили на території відокремленого підрозділу Подільського зоопарку, яким опікується «Віноблагроліс». За словами генерального директора підприємства Анатолія Іванця, першу партію сонячних батарей встановили на даху зимівника для антилоп на території зоопарку.

— За зеленим тарифом ми їх не оформлювали, — зазначає Анатолій Іванець. —  Для юридичних осіб, як виявилось, це досить складний шлях. Треба отримати в НКРЕ дозвіл, потім щодня вести звітність щодо продажу електроенергії. Тому, ми пустили електроенергію, що отримуємо від сонячних батарей, у внутрішню мережу.



Найбільша ефективність роботи сонячних батарей влітку, коли активність сонця висока. У цей період за електроенергію платять на 10 тисяч гривень менше, ніж у місяці, коли сонце неактивне. Це при тому, що споживання електроенергії підприємством і взимку, і влітку зазвичай майже однакове, оскільки опалювальними приладами тут не користуються, а електроенергію використовують лише для забезпечення роботи комп’ютерної мережі, побутових приладів для приготування їжі тваринам, а також для освітлення приміщень.

Відео дня

— Потужність інвертора дозволяє встановити додатково ще таку саму кількість сонячних батарей, — додає директор підприємства. — Ми ще придбали 32 нових модулі по 250 Вт зі всіма необхідними комплектуючими, ригелями, кабелями. Розташуємо ці модулі на даху зимівника для зебр, будівництво якого вже практично завершене. Підключимо їх до інвертора, що вже використовується.

Крім того, у «Віноблагроліс» розглядають можливість встановлення акумулятора, який би акумулював вироблену сонячними батареями електроенергію для опалення приміщень.
 

Читайте також:

«Люта» зима: відео, як не спиться бурим ведмедям у Подільському зоопарку

Біля Вінниці розквітли підсніжники. Яку погоду прогнозують?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Petro Petrenko

    Молодці! Шкода лиш, що таку установку не можна встановити по "зеленому тарифу" https://sun-energy.com.ua/ses-zelenyi-taryf
    Це і економічно вигідно, і екологічно чисто!

    Petro Petrenko reply Petro Petrenko

    Ого! а мені ось ці https://sun-energy.com.ua/ses-zelenyi-taryf встановлювали
    Теж непогана контора!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up