Сьогодні — Міжнародний день дитячої книги. Добірка книг для малечі

Сьогодні — Міжнародний день дитячої книги. Добірка книг для малечі
  • Міжнародний день дитячої книги відзначається щороку 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.
  • Зібрали добірку, де увійшли книжки, які зможуть допомогти дитині пережити час війни.

«Що б не було», Дебі Ґліорі

Існує багато важливих і тендітних тем, які висвітлюються в дитячій літературі. Серед них і така незбагненно-глибока, як батьківська любов. Ця любов не потребує додаткових причин. Ця любов міцніша за будь-які життєві негаразди. Ця любов сяє надзвичайно яскраво! «Що б не було» створена талановитою Дебі Ґліорі розповідає про маленького вередуна, який хвилюється, що його ніхто не любить. Та звичайно, для мами – він найдорожчий у всьому світі, і вона буде любити його, що б не було… Книга стане міцним вогником віри дитини у себе, який жеврітиме протягом всього життя.

Комплект «Емоції Ґастона»

У комплект входять книги:

Відео дня
  • Емоції Ґастона. Я шаленію
  • Емоції Ґастона. Я сумую
  • Емоції Ґастона. Я боюся
  • Емоції Ґастона. Я радію

Емоції Ґастона. Я шаленію

Ґастон — це малий єдиноріг. Він такий, як і всі інші, або майже такий… Його веселкова грива змінює барви залежно від того, яку емоцію він відчуває!

Сьогодні Ґастон почувається пречудесно! Він повсюди стрибає і шаленіє. За всяку ціну єдиноріг намагається привернути до себе увагу. Поглянь, як він навчиться використовувати всю свою енергію.

Ці історії навчать висловлювати свої емоції і керувати ними.

Емоції Ґастона. Я сумую

Ґастон — це малий єдиноріг. Він такий, як і всі інші, або майже такий… Його веселкова грива змінює барви залежно від того, яку емоцію він відчуває!\

Сьогодні Ґастон засмучений. Він посварився зі своїми друзями. Дізнайся, як йому вдалося повернути собі добрий настрій!

Ці історії навчать висловлювати свої емоції і керувати ними.

Емоції Ґастона. Я боюся

Ґастон — це малий єдиноріг. Він такий, як і всі інші, або майже такий… Його веселкова грива змінює барви залежно від того, яку емоцію він відчуває!

Сьогодні ввечері Ґастон — наляканий. Час вкладатися до сну, а надворі вже поночі. Дізнайся, як же йому вдалося впоратися зі своїм страхом!

Ці історії навчать висловлювати свої емоції і керувати ними.

Емоції Ґастона. Я радію

Ґастон — це малий єдиноріг. Він такий, як і всі інші, або майже такий… Його веселкова грива змінює барви залежно від того, яку емоцію він відчуває!

Сьогодні Ґастон радіє. Він не йде до школи, тому може робити все, що заманеться! Але у його рідних багато різних турбот. Поглянь, як він ділитиметься з ними своїм добрим настроєм!

Ці історії навчать висловлювати свої емоції і керувати ними.

 

Книга Безліч емоцій. Що означає кожна?

В книгах «Безліч емоцій» дитина навчиться розрізняти почуття, емоції, відчуття. Адже кожен переживає найрізноманітніші почуття та емоції. Є серед них приємні, позитивні: відчуття щастя, приємного здивування або схвильованості, але є й протилежні — сум, гнів, пригнічений стан. Дитина зможе зрозуміти, що значить нудьгувати або бути в грайливому настрої. Навчиться насолоджуватися приємними емоціями, а коли переживатиме негативні, просто зможе вирішити проблему — і почуватиметься набагато краще.

Книга вийшла у двох частинах.

«Битва за місто», Володимир Чернишенко

«Битва за місто» — книжка, яка народилася під час війни та стала для команди АРТБУКС своєрідним символом надії на якнайшвидшу перемогу.

Вона покликана допомогти дітям, які всупереч власної волі стали учасниками цієї несамовитої війни, повірити у те, що світло переможе темряву, а зло обов’язково буде покаране.

 

Залізницею додому, Мар'яна Савка

Потяг «Укрзалізниці» мчить золотими полями. Єва з мамою і новими друзями повертається додому з найдовшої своєї мандрівки. У часі повномасштабної війни дівчинці, як і дуже багатьом українським діткам, довелося сісти в евакуаційний потяг і поїхати якнайдалі від дому, тікаючи від танків, ракет і бомб.

«Залізницею додому» — чуйна оповідь Мар‘яни Савки, проілюстрована Мартою Кошулінською, про любов до Батьківщини і дому, дружбу та родину і про непересічну роль українських залізничників у новітній історії нашої країни.

Книга Пес Патрон. Маленька історія про велику мрію, Зоряна Живка

Пес Патрон — улюбленець дітей та дорослих, талісман Державної служби України з надзвичайних ситуацій, єдиний у світі пес доброї волі дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, володар медалі «За віддану службу», який допомагає саперам знешкоджувати ворожі вибухові пристрої.

Ця книжка — своєрідна автобіографія Патрона. Зоряна Живка і Богдана Бондар підготували для українських дітей переклад із собачої мови на людську – і з цього вийшла ось така історія. Вона надихає мріяти, вірити й перемагати!

Війна, що змінила Рондо

«Війна, що змінила Рондо» — це книга про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами. Та якщо спільно збудувати машину світла і навчитися співати попри все, тоді навіть найтендітніші істоти зможуть вистояти й перемогти. А ще ця книга – це привід для вдумливої розмови з дітьми (або й зі собою) про те, що діється нині в країні чи й деінде у світі, у форматі чарівної історії, яка завжди залишає місце для надії та оптимізму.

 

Читайте також:

Кого і коли вітати з днем ангела: календар іменин на квітень 2024

Магнітні бурі у квітні-2024: календар небезпечних дат та як вберегти здоров'я

Церковний календар на квітень 2024 року: нові дати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up