Сміттєпереробний завод і порятунок Бугу. Обговорення еко-стратегії «Вінниця-2030»

Сміттєпереробний завод і порятунок Бугу. Обговорення еко-стратегії «Вінниця-2030»
  • Триває обговорення проекту Концепції інтегрованого розвитку Вінниці-2030.
  • Фахівці говорили про екологію міста, як врятувати Південний Буг, посилити роль громадського транспорту та пішохода в місті.
  • До речі, до обговорення міської стратегії може долучитися кожна людина у Вінниці.

У місті триває обговорення проекту Концепції інтегрованого розвитку міста — того документу, за яким буде жити місто до кінця 2030 року. І у хабі «Місто змістів», 14 листопада, фахівці говорили про покращення екології міста, щоб передбачити заходи, які дозволять наблизитись до нульового негативного впливу на екологію від результатів життєдіяльності міста. Про це йдеться на сайті міськради.

Учасники обговорення працювали у чотирьох експертних групах: «вода», «відходи», «енергоефективність», «мобільність». Їхнє завдання полягало у тому, щоб серед запропонованих заходів визначити п’ять найбільш пріоритетних та важливих для міста, які варто реалізувати в першу чергу.

Відео дня

Учасники групи «вода» вважають, що для підвищення якості питної води у місті необхідно реконструювати очисні споруди, магістральні водоводи, мережі водопостачання та водовідведення.

Також потрібно розробити проект очищення річки Південний Буг, підключити до мереж водопостачання та водовідведення жителів районів Пирогово, Сабарів, Старе місто, Малі Хутори, Корея, П’ятничани, Хутір Шевченка, Тяжилів.

Та потрібно вдосконалити наявні системи моніторингу вод та контролю джерел їх забруднення; підписати меморандум про спільні дії міськради та промисловості в сфері поліпшення стану довкілля Вінниці.

Робоча група «мобільность» серед проектів найбільш пріоритетними визначила ті, які орієнтовані на розвиток велосипедного руху та велоінфраструктури. На другому місці опинились заходи, як стимулюватимуть вінничан користуватись громадським транспортом. Важливими група вважає також проекти із запровадження автоматизованої системи керування дорожнім рухом, розвитку аеропорту та будівництва багатоповерхових паркінгів.

Робоча група «відходи» вважає вкрай важливими проекти з будівництва комплексу зі знешкодження відходів та сміттєпереробного заводу; придбання обладнання для пересувної лабораторії контролю довкілля; проведення інформаційно-просвітницької роботи для формування еко-свідомості громадян тощо.

Експерти з групи «енергоефективність» вважають, що потрібно першочергово розробити новий План дій зі сталого енергетичного розвитку, виконувати модернізацію внутрішньобудинкових мереж, здійснювати комплексне утеплення будинків, продовжувати утеплювати будівлі соціальної сфери, розробити систему ефективного енергоощадного теплозабезпечення всіх мікрорайонів міста тощо.

Що пропонує концепція Вінниця-2030 можна ознайомитися за цим посиланням.

Свої коментарі, зауваження та пропозиції можна залишити за телефоном (0432)-59-51-76, або надіславши їх на електронну скриньку [email protected] 

Тим паче, фінальну версію Концепції-2030 обговорять з вінничанами на загальноміському форумі, який відбудеться 24 листопада. Нагадаємо, у місті відбудеться обговорення бюджету та програму розвитку Вінниці на 2019 рік.

Фото з сайту vmr.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юрій Данилюк

    На фоні справжніх проблем міста це так по смішному виглядає. Все одно провладні злодюжки будуть робити проекти де можна побільше "відмити". Звичайно під словом " відмити" я мав на увазі той побитий часом і реформами асфальт на тротуарі )
  • Орест Лютий

    Через років 50 м.Вінниця  стане перлиною України, але для цього потрібно наполегливо працювати і вкласти багато коштів. Бажаю успіху тим хто працює в цім напрямку.
  • Задунайский Торонтуй

    Вот я смотрю, собрались вроде уважаемые люди, а на столах ни выпить ни закусить.

    Андрей Николаев reply Задунайский Торонтуй

    Хреновый с тебя тролль

    Задунайский Торонтуй reply Андрей Николаев

  • Daily

    тобто ті люди що на фото мають право на життя а інші?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up