Смачний рецепт від Євгена Клопотенка. Брускети з гарбузом та фетою

Смачний рецепт від Євгена Клопотенка. Брускети з гарбузом та фетою
  • Брускети — ідеальний варіант для великої компанії, святкового столу та перекусу протягом дня. Їх можна готувати з чим завгодно — овочами, фруктами, м’ясом, ікрою та рибою.
  • В Італії, звідки родом брускети, найпопулярніший варіант — з оливковою олією та томатами чері, що розрізають навпіл.

Ці чудові невеликі шматочки хрусткого хліба — проста та швидка закуска. Євген Клопотенко приготував брускети з карамелізованим гарбузом, сиром фета та перцем чилі та поділився рецептом на своєму сайті.

— Вийшла справжня гама смаку — ніжно-солодкого, насиченого солоного та ледь помітного гострого. Доповнює це поєднання приємний хрускіт підсушеного багета. Сезон гарбуза починається з вересня та триває до листопада, також цей продукт добре зберігається всю зиму, тому ловимо момент — використовуємо його для приготування незвичайних, смачних та корисних страв, —  йдеться у дописі.

Продукти для приготування

Попри те, що гарбуз буде карамелізуватися, все ж таки вибирайте солодкий овоч. Від цього залежатиме смак страви загалом. Найпопулярніший сорт доступний практично в кожному супермаркеті та базарі — гарбуз мускатний, який практично завжди солодкий. Просто спробуйте сирий шматочок і переконайтеся в цьому.

Відео дня

Для цієї страви можна використовувати бринзу або будь-який інший сир. Але саме фета зробить найніжнішу текстуру та приємний насичений солоний смак.

Інгредієнти

  • 1 французький багет чи чіабата
  • 300 г гарбуза
  • 1 апельсин
  • 20 г вершкового масла 82%
  • 150 г сиру фета
  • 3 гілочки базиліка
  • 3 ст. л. цукру
  • дрібка солі
  • ½ перцю чилі
  • дрібка суміші перців

Брускет з гарбузом та фетою. Покроковий рецепт

  1. Почистьте 300 г гарбуза та наріжте невеликими кубиками. Якщо використовуєте ту частину, де є насіння, добре зріжте її, щоб залишилися тільки тверді шматочки гарбуза. Перекладіть у сотейник або невелику каструлю, додайте 20 г вершкового масла 82%, сік одного апельсина, 3 ст. л. цукру та дрібку солі для балансу смаку. Чим жирніше масло, тим більш насичений смак гарбуза. Не зменшуйте кількість цукру, щоб шматочки вийшли карамелізованими, а не просто солодкими. Тушкуйте, випаровуючи зайву вологу, до м'якості гарбуза. Періодично помішуйте, щоб овоч не пригорів. На це ви витратите приблизно 10 хвилин.
  2. Почистіть 300 г гарбуза і наріжте невеликими кубиками. Перекладіть гарбуз в сотейник і додайте сік апельсина, 1 столову ложку вершкового масла, 3 столові ложки цукру і дрібку солі. Тушкуйте, випаровуючи зайву вологу, до м'якості гарбуза.
  3. Багет або чіабату розріжте вздовж навпіл і підрум'яньте на сухій пательні до хрусткої скоринки. За бажанням використовуйте пательню-гриль або поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин.
  4.  На підсушений багет або чіабату викладіть карамелізований гарбуз. Фету (150 г) поламайте руками на маленькі шматочки та викладіть на брускету.
  5.  Додайте тонкі слайси перцю чилі. За бажанням поперчіть свіжомеленим міксом перців. Гілочки базиліку помийте, висушіть паперовим рушником, обірвіть листочки та додайте на брускету. Кількість базиліку регулюйте, виходячи зі своїх смакових уподобань.

 

Читайте також:

У цей день вітайте Ксенію. Історія, традиції та заборони 6 лютого

Останній місяць зими: яка погода чекає на українців у лютому

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up