Скільки українців проти перенесення Різдва на 25 грудня? Статистика

Скільки українців проти перенесення Різдва на 25 грудня? Статистика
  • За результатами опитування більшість українців проти перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня.
  • Але у порівняні з 2016 роком, тих хто «не проти» стало більше.

За результатами дослідження Соціологічної групи Рейтинг, 25% опитаних українців підтримують ідею перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня. 64% респондентів проти такої ідеї. Ще 7% зазначили, що їм байдуже це питання і 4% — не змогли відповісти.

У динаміці зросла кількість тих, хто висловлюється на підтримку перенесення дати святкування Різдва (у 2016 році лише 15% підтримували цю ідею, 69% — були проти).

Відео дня

Найбільше прихильників ідеї перенесення Різдва на Заході: 43% підтримують і майже стільки ж не підтримують. У інших макрорегіонах опитані скоріше проти перенесення: у Центрі 23% — за і 66% — проти, на Півдні — 15% і 74% відповідно, на Сході — 14% і 74%. Дещо більше підтримують цю ініціативу більш забезпечені та опитані середнього й старшого віку.
 

Читайте також:

Миколай «б’є» Діда Мороза, а жива ялинка — штучну. Новорічна статистика

Різдвяна ніч: у Вінниці громадський транспорт працюватиме довше (ГРАФІК)

Різдво Христове за григоріанським календарем: традиції святкування

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Степан Петрович

    Варто глибше зазирнути в багатотисячолітнє минуле Предків!
    Стаття про давні українські традиції, про Святвечір та Різдво, про сакральну обрядовість та предковічний православний Колядний цикл.
    “КОЛЯДА: ЯК ЗУСТРІЧАЛИ ПРЕДКИ СВЯТВЕЧІР ТА РІЗДВО?” – https://uamodna.com/articles/kolyada-yak-zustrichaly-predky-svyatvechir-ta-rizdvo/

  • Грицько Штахета

    Задовбали. Як казав мій улюблений комік Джордж Карлін - "Релігія - це як пеніс. нормально його мати, нормально ним пишатися, але не треба махати ним на вулицях, і пхати його дітям в голову". Зробіть цим слабим на голову 2 вихідних - 25 грудня і 7 січня, і хай ходять в церкву хто коли хоче.
  • ОБА НА

    Пропоную Різдво святкувати 1 січня.
  • Світлана Іванівна

    Іноземні штовхачі календарної "реформи" Різдва називають древню українську сакральність - совком!///  Це щоб ми добровільно віддали Москві сакральну духовну спадщину України! Та ще й зруйнували предковічний Різдвяно-Колядний цикл! Тільки так можна вдовольнити Ватикан та Москву і... поховати українські духовні корені)))) Такий їх план - https://glavnoe.dp.ua/blogs/koljada-ta-rіzdvo-–-sakralna-osnova-pravoslavnogo-kalendarja

    Влад reply Світлана Іванівна

    Корени))) Кто тут знает свои корени или Украину), Акститесь, матушка! Ни от чего разве не отказывались? Кажется украинцам пришлось отказываться от спадщины уже тогда, когда из русичей пришлось ребрендиться в украинцев, ибо если еще и не отделять себя от московитов ставших "русскими", так вообще можно было, пардон, блевать без упыну. Или может это все "мудрое население", называемое совком и крестьянами не посеяло все достояние Руси, лежащее как не в московских запасниках и частных колекциях, так в каком-нибудь Эрмитаже?) Может не отдали свой Киевский патриархат дикарям московитам, нє? Реально думаете что у этого пипла, учившегося на советских книжках, осталось хоть что-то ценное, хотя бы в головах? Помимо страны, которой они не понимают и не ощущают. Как по мне, любой вариант дифференциации от запоребрика куда симпатичней в перспективе, чем шоб этот нарид продолжал блеять о братушках. Вот так взглянешь на историю Украины и просто охудеваешь. Чем темные крестьяне тут вообще занимались, раз все украинские печеньки оказались в результате в Москве. Тьфу. Запоребрики правы о том, что хуторяне, правда, как обычно переворачивают. Хуторяне не потому что плохо лижут зад Москве, как хотелось бы московитам, а потому что лизали слишком хорошо и слишком долго.

    ОБА НА reply Влад

    Гарно написано. Ще б українською...

    Орест reply ОБА НА

    А що мозок маленький? Крім однієї мови нічого не влазить?

    ОБА НА reply Орест

    Хотів би на Вас подивитися під час війни з німцями, що б Ви розмовляли німецькою. А про масу мозку... Якщо у Вас велика голова, то це не багато мозку,  а діагноз ....

keyboard_arrow_up