Скандал у Бохониках: бійка із спаленням

Скандал у Бохониках: бійка із спаленням
Бійкою з викликом міліції і «Самооборони» завершилося святкування Дня Перемоги у селі Бохоники біля Вінниці. Владу і «Самооборону» просять вигнати з села «окупантів»

- Ми справді зламали шлагбаум і спалили їхню будку, - розповіли у Бохониках журналісту RIA члени місцевої громадської організації. – Бо «окупанти» перейшли межу дозволеного. Десятки років наші батьки і діди користувалися цією ділянкою на березі Бугу, а тут прийшли вінницькі, встановили шлагбаум і стали брати гроші тільки за те, щоб заїхати на берег. Худобу забороняють пасти. Тому люди й повстали. 

У неділю, 11 травня, у селі відбулися збори організації. По гарячих слідах обговорили скандал, що був 9 травня. Члени громадської організації звернулися до депутатів сільради і в.о. голови з проханням надати документи, на якій підставі на території знаходиться бійцівський клуб з Вінниці. Ще одне звернення адресували народній «Самообороні». Просять «звільнити село від окупантів», саме так записали у листі, якого у понеділок представники організації особисто занесли в офіс «Самооборони».

Відео дня
> Керівник громадської організації села Бохоники, депутат Вінницької районної ради Григорій Майстер так пояснив ситуацію:

- Декілька років тому у лісі розмістився так званий бійцівський клуб з Вінниці. Не знаю, з ким вони погоджували і на якій підставі розташували свої намети, людей це не цікавило, вони нас не турбували, ми їх не чіпали. Тепер вони встановили шлагбаум. Люди кажуть, що почали вимагати грошей за в’їзд на територію. Дехто скаржиться, що не дозволяють випасати худобу, хоча там на березі корів пасли ще наші діди. Зрозуміло, що почали виникати скандали. Тепер люди хочуть знати, що це за клуб, на якій підставі вони тут знаходяться і наскільки законно є те, що вимагають грошей.

- Не знаю, хто їм надавав дозвіл на користування земельною ділянкою, - каже секретар сільради, яка виконує обов’язки голови Катерина Барановська. – Ми їх запрошували на збори. Такий крик стояв! Люди скаржилися, що не дозволяють пасти худобу, що вирубують дерева. Мовляв, як це так, що чужі приїхали в село і хазяйнують, а ми будемо мовчати. Ми поросили керівника клубу, його прізвище Музика, надати документи, але так і не отримали їх. Громада вимагає дати пояснення. Тому завтра їду до голови райдержадміністрації пана Шмігеля, щоб у нього вияснити, чи надавала адміністрація такий дозвіл. 

Керівнику бійцівського клубу Василю Музиці у селі дали прізвисько «Саша Білий».

- Може, він там «тітушок» готує у тому своєму клубі, - каже один з учасників зборів, - а ми будемо мовчати. Вони ж там з весни й до осені в тих палатках тусуються. Наші діти туди не ходять. Але хлопці там – будь здоров!

Дев’ятого травня наприкінці дня троє жителів села з’ясовували з «бійцями» стосунки, на якій підставі ті беруть гроші.   Закінчилася розмова бійкою.

- Я получив по морді, але свої кулаки стримав, бо нас було тільки троє, а їх багато, тому чим це могло закінчитися, не важко здогадатися, - каже житель Бохоників пан Володимир. – Знайомий хотів викликати міліцію, у нього вибили з рук телефон. Міліцію ми все-таки викликали, приїхав начальник міліції Вінницького району. Додзвонилися і до «Самооборони». Хлопці теж приїхали. Але на той час «бійці» вже всі втекли. Залишився тільки їхній керівник. При нас начальник міліції просив показати документи, але він цього не зробив, значить, їх у нього нема.

Пан Володимир написав у міліцію заяву про його побиття.

- Я допоможу міліціонерам знайти свого кривдника, - каже чоловік. – Сам розшукав його. Упізнав на сайті їхнього клубу.  

На зборах члени організації пропонували, щоб кошти брала сільрада і вони йшли громаді, а не комусь з Вінниці. Відпочиваючі, з якими вони мали розмову, готові платити, але головне, щоб знати за що і кому. Ще один лист члени організації мають намір надіслати податківцям, щоб ті перевірили законність здирання грошей бійцівським клубом. 

Журналіст RIA у неділю, 11 травня, побував на місці події. Вздовж берега і біля лісу знаходилося більше сотні відпочиваючих. Нашої машини ніхто не зупиняв. Знищений шлагбаум «бійці» не відновили, тому проїзд був вільний. Грошей за в’їзд ніхто не брав. Запитую одну з компаній, що смажила шашлики, чи треба платити за відпочинок у цьому місці.

- Ми приїжджаємо сюди на відпочинок вже другий рік, - каже один з хлопців. – Торік було безплатно. А в цьому році почали брати гроші. Скільки? 50 гривень. Пояснювали, що за ці гроші надають столик. Столики стаціонарні збиті з дерева. Але сьогодні ні шлагбауму, ні чергового, ми навіть здивувалися, що зекономили 50 гривень.

Журналіст RIA шукає контакти керівника бійцівського клубу Василя Музики, щоб вислухати його думку з приводу ситуації загалом і бійки, що сталася 9 травня, зокрема. Місце бійцівський клуб обрав справді красиве:  річка, вздовж берега якої ростуть верби, створюючи тінь, велика зелена галявина, поруч густий ліс… 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

  • Anonymous

    Доречі бійці Самооборони перебуваючі на польових навчаннях з 2 по 4 квітня,також зупинились Лагерьом на цему шматочку замлі під Бухоника-ми,з 3 на 4-те квітня, якийсь ВАСя...вАСоВиЧ??? прийшов, нерозуміючі, ским спілкується вирішив нагріти на САМООБОРОНІ руки,вимагав спочату 200 гривень, йому пояснили що унас проводяться навчання і тут на цему місті запланована зупинка він пішов,подумавши, згодом знову прийшов ітут почалося, дайте 100 гр.або дайте прапор,або палатку Котру ми сами орендували, пояснивші в котре що грошей унас нема, прапор УКРАЇНИ це наша символіка з Майдану, палатку ми орендуємо, ВАСя артист МуЗиКа, розсердившись пішов погрожуючі що більше ніколи нас через свій шлагбоН не пропустить,а якщо, то визве своїх тренерованих ним бійців. Хотілосяб щоб Самооборона поспілкувалась із його бійцями як з тітушками або беркутом на Майдані, аможе там були його тітушки, може ВаСьОвИч насьогодняшній день вирішив на Бухоницькій землі заробляти так як на МАЙДАНІ ЗАРОБЛЯВ з тітушками і почав лупцювати Бухоницьких ХЛОПЦІВ. Звідки він є такий васЬ....вАСЬОВИч????????.
  • Anonymous

    Ми із друзями туди їздимо не один рік, ніколи ніхто не підходив, щоб оплатити. А цього року, наприкінці квітня поїхали із сім'єю, десь хвилин через 20 після нашого приїзду підходить якийсь мужичок, ото все говорив про клуб, але ми попросили показати Акт на право власності на землю, або Рішення сільської (районної) ради, або договір оренди землі. Нажаль, ніякі документи нам не надали, ми і відмовились оплачувати. Мужичок сказав, що прийде його начальник, але так ніхто і не приходив. Впродовж нашого перебування там, запитували місцевих - казали, що нічого не чули про такий клуб, а люди, які відпочивали неподалік нас казали що заплатили.... Цікаво, скільки таким чином цей клуб "заробив"?
  • Anonymous

    правильно! ото читайде йо..ані орендарі, і знайте що то все людське, а ви на пташиних правах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up