Система керування дорожнім рухом: що вже зробили для впровадження «зеленої хвилі»

Система керування дорожнім рухом: що вже зробили для впровадження «зеленої хвилі»
  • У Вінниці потроху впроваджують автоматизовану систему керування дорожнім рухом (АСКДР).
  • Вона дозволяє дистанційно керувати світлофорами і створювати ефект «зеленої хвилі», коли автомобілі можуть проїхати вулицю, не зупиняючись на червоне світло.

«Зелена хвиля» — це робота світлофорів у режимі, під час якого зелене світло горить на всій вулиці, чим дозволяє транспорту максимально швидко проїжджати відрізок, а не їхати від перехрестя до перехрестя, чекаючи своєї черги на світлофорі.

щоб без зупинок на більшості світлофорів проїжджати вулицю, потрібно тільки дотримуватися рекомендованої швидкості.

У січні 2018-го директор комунального підприємства СМЕД ОДР, яке займається організацією дорожнього руху у Вінниці, розповідав, що у 2008-му році були наміри запровадити АСКДР. Навіть почали прокладати спеціальні кабелі. Але справу не довели до кінця.

Відео дня

Тоді ми подавали петицію про те, щоб впровадження зручної для водіїв таки системи довели до кінця.

28 вересня на сесії міськради депутати ухвалили програму цифрового розвитку Вінниці на 2018–2022 роки. Одним із пунктів цієї програми є АСКДР.

Із тексту Програми цифрового розвитку міста дізнались про очікувані результати від системи: «Функція «зеленої вулиці» для транспорту загального користування дозволить підвищити середню швидкість руху громадського транспорту у Вінниці на 15–20 %, усунути до 20 % заторів без будівництва нових і реконструкції існуючих транспортних розв’язок».

Міський голова Сергій Моргунов на сесії казав, що «зелена хвиля» працюватиме на Київській уже до кінця цього року. А у 2019 році є намір синхронізувати світлофори на Келецькій та Хмельницькому шосе.

Але повністю запустити АСКДР у Вінниці до 31 грудня 2018 року не встигли. У відповідь на наш запит у міській раді написали, що вже зробили в рамках першої черги АСКДР:

  • 22 світлофорні об’єкти на вулицях: Київська, Брацлавська, Лебединського, Немирівське шосе;

  • облаштували диспетчерський пункт, який дозволяє керувати роботю світлофорів, отримувати інформацію про несправності.

  • у Ситуаційному центрі зробили спеціальне робоче місце для диспетчера АСКДР.

 

Контроль стану світлофорів дає інформацію про можливі внутрішні несправності дорожнього контролера й несправності периферії: перегоряння ламп, перегоряння каналів, конфлікти напрямків, западання кнопок у світлофорах на вимогу.

Зараз автоматизована система керування дорожнім рухом працює в тестовому режимі на вказаних вище вулицях. Впровадження всіх її функцій, зокрема й «зеленої хвилі», планують у 2019-му році.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Виталий Дужак

    Дуже радує що моя ініціатива яку РІА підхопило, почала впроваджуватися. Хоч і так повільно . Побачимо який буде результат
  • Галя

    Для курсування тролейбуса нр 1 через кожні 11 хв. достатньо всього 10 тролейбусів! при тому що зараз на маршруті їх 5, але за якимось диким графіком і годинами стоять на кінцевих вдень. для того, щоб досягти прийнятного для всіх пасажирів інтервалу на автобусі вишенька-бучми та тролейбус Вишенька-Тяжилів, достатньо видати 2 машини на кожен (на цілий день). Але ж ні, легше дивуватись, что Островського перегружена машинами

    Галя reply Галя

    Зараз  24 вишенька-бучми має інтервал близько 20 хвилин. Якщо додати 2 автобуса, він значно скоротиться і привабить автолюбителів економією це лише приклад і стосується всіх рідких маршрутів, які мають відношення до вулиці Островського
  • Сергей Винницкий

    Так и не написали с какой скоростью надо ехать

    Pavlenko Igor reply Сергей Винницкий

    Artem Pavlov да, я бачу. Тих мудаків багато

    Artem Mukhomor reply Сергей Винницкий

    Виталий Дужак закон он на бумаге, а в жизни он другой)

    Artem Mukhomor reply Сергей Винницкий

    Игорь Павленко воно то написано, але його ніхто не виконує, шо є жаль..

    Pavlenko Igor reply Сергей Винницкий

    Sergey Vinnitsky це написано в ПДР уже давно. 50км/год

    Таміла Маєвська reply Сергей Винницкий

    50 , колись на Хмельницькому шосе був знак , і працювало, але з часом світлофори " розстроїлись"

    Виталий Дужак reply Сергей Винницкий

    Ну как какой, законной

    Artem Mukhomor reply Сергей Винницкий

    Sergey Vinnitsky надо, но не будут)

    Галя reply Сергей Винницкий

    А как вы думаете, емли максимальная у нас 50? Есть только 1 вариант: 45. Или около того
  • Андрей Дышкант

    Отключите кнопку на Станиславского и увеличьте время на проезд ТС, уже на порядок быстрее будет...  В часы пик там пешеходы чаще проходят,  чем машины проезжают

    Галя reply Андрей Дышкант

    Не обязательно отключать. Достаточно увеличить минимальное время срабатывания после прошлого. Сейчас там вроде 14 или 12 секунд. Но!!! Увеличится соблазн перебежать так. А это аварии
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up