Школу на Поділлі збудують до кінця 2020 року. На це витратять 111 мільйонів гривень

Школу на Поділлі збудують до кінця 2020 року. На це витратять 111 мільйонів гривень
  • З 2016 року у мікрорайоні «Поділля» будують триповерхову школу на 1200 учнів
  • Вже зведені стіни, перегородки та дах. До кінця 2019 року роботи по об’єкту мають завершити на 40%.
  • Роботи виконує будівельна компанія Тимофія Гіренка «БМУ-3». На добудову школи підприємство отримало 111 мільйонів гривень

Школу на Поділлі почали будувати з 2016 року. Проект освітнього закладу, який зводять у житловому кварталі №8, зробили раніше, у 2012 році.

«Характеристика об’єкту: [розрахована на]1200 дітей, три поверхи, 44 класи разом з окремим блоком для молодших школярів, лінгафонні кабінети, їдальня на 250 місць, три спортивних зали, медцентр, актова зала на 290 місць, бібліотека на 3000 книг. Окреме доручення мера Вінниці — змінити запроектоване на сучасне спортивне ядро, додати ліфт та санвузол для маломобільних верств населення», — писав на своїй сторінці у фейсбуку заступник директора концерну «Поділля», депутат Вінницької міськради Андрій Очеретний

Відео дня

Архітектор, керівник майстерні «Плясовиці» Віталій Плясовиця поділився ілюстраціями як виглядатиме хол будівлі після завершення будівництва:

«Ми хочемо бачити школу в світлих тонах. Дуже хочеться що б перша нова, за років сорок, школа була сучасною, європейською і місту Вінниці не було соромно за її внутрішній вигляд перед дітьми і громадськістю», — писав Плясовиця у своєму фб-акаунті.

Що ще відомо про школу на Поділлі? Заклад будується в одному з «наймолодших» мікрорайонів міста — на Поділлі, що будується з 2003 року. Його зводить товариство «БМУ-3», яким керує Тимофій Гіренко — власник, директор концерну «Поділля» та ще ряду вінницьких підприємств.

Заклад на 1200 місць почали будувати за кошти концерну «Поділля» та міського бюджету. До 2018 року об’єкт завершили на 27%: виконано роботи з монтажу підземної та наземної частини будівлі; зведено стіни та перегородки, збудовано дах школи.

Надалі, будівництво об’єкту фінансують тільки за бюджетні кошти міста та держави: проект подали на Держфонд регіонального розвитку (далі - ДФРР)

«Подальша реалізація проекту передбачає чотири основних етапи: завершення будівництва надземної частини будівлі; влаштування внутрішніх та зовнішніх інженерних мереж; будівництво додаткових споруд; благоустрій прилеглої території», — вказано про школу на Поділлі у повідомленні на сайті ДФРР.

Добудову школи оцінили у 111 мільйонів 325 тисяч гривень. І тендер отримало товариство «БМУ-3», яке запропонувало завершити будівництво школи за 111 мільйонів 300 тисяч гривень.

На сайті ДФРР вказано, що за умови наявності коштів, будівництво мають завершити до грудня 2020 року.

Нагадаємо, в мікрорайоні «Академічний» планують збудувати ще один дитсадок та школу на 33 класи

Читайте також:

Фото: фб-сторінки Андрія Очеретного, архітектора Віталія Плясовиці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Татьяна Назимова

    На сходах бомжі сидять, чи що? Будівлі школи схожі на колишній панський будинок з конюшнями та корівником у дворі.Який це стиль?

    Сьогун Токугава reply Татьяна Назимова

    Панський маєток, точно...не вистачає садка з фонтаном і якоюсь грецькою богинею)))
  • Krot

    Маленька і тісненька...
  • 123123123

    Туалет в лісіпврку 1.3 ляма, а школа 11 лямів. ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Поpошок reply 123123123

    111 мільйонів. Читати навчись
  • Yuriy Franchuk

    Ви там чи що
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up