Шана загиблим пілотам: над Вінницею кружляють два військові літаки

Шана загиблим пілотам: над Вінницею кружляють два військові літаки
  • Сьогодні, 23 травня, два військові літаки піднялися у небо, щоб віддати шану загиблим пілотам.
  • Вінничан просять зберігати спокій.

Проліт військових літаків на Вінницею пов'язаний з церемонією вшанування загиблих пілотів, з якими прощаються біля Будинку офіцерів.

— У Вінниці прощаються з військовими льотчиками — Ігорем Хмарою та Іллею Негарою. Пілот і штурман, — розповідає голова Вінницької ОВА Сергій Борзов. — Літаки у небі — колеги вшанували пам'ять офіцерів. Героїв України…

Відео дня

За словами Борзова, 19 травня був їх останній політ…

— Екіпаж виконував задання із захисту територіальної цілісності та незалежності нашої держави. Бориспіль, Ізюм, Пологи, Краснополівка, Дмитрівки…14 вильотів…Завдяки їх екіпажу було знищено велика кількість живої сили та техніки ворога, — йдеться у повідомленні.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України підполковник ХМАРА Ігор Віталійович та майор НЕГАР Ілля Борисович відзначені державними нагородами України орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчутті рідним загиблих. Вічна пам’ять Героям!!!

18 травня, нагадаємо, бойові літаки в небі над Вінницею віддали останню шану молодому льотчику-штурмовику Сергію Пархоменку. Вінничани чули ревіння реактивних двигунів та бачили пару літаків-винищувачів Су-27, які кружляли над містом. Ці винищувачі, як розповіли в Повітряних Силах, несуть бойове чергування у регіоні. Але в них була інша місія. 

Кількома проходами у небі над обласним центром винищувачі віддали останню шану загиблому льотчику-штурмовику, 25-річному капітану Сергію Пархоменку. Редакція 20minut.ua дізналася: у регіоні, звідки родом Сергій, тривають бойові дії, тому в останню путь героя провели у Вінниці, столиці військової авіації України. У молодого льотчика залишилася родина і малесенький син, який народився у березні.

 

Читайте також:

Боронячи Україну від окупантів загинув Вадим Годонюк. Герою було всього 24 роки

Літаки в небі — остання шана загиблому. У Вінниці прощаються з пілотом Сергієм Пархоменком

Уміло виводив авіаційну техніку з-під ударів ворога. Про льотчика, з яким прощались у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (193)
  • Валентина Масловская

    вічна пам'ять герою України 🇺🇦
  • Olga Pipa

    Вічна Пам'ять і Царство Небесне ГЕРОЯМ УКРАЇНИ
  • Наталя Слюсарь

    🙏😭
  • Валентина Гончарук

    Вічна пам’ять Героям!

keyboard_arrow_up