Сезон активної роботи на городі: посівний календар на червень 2023

Сезон активної роботи на городі: посівний календар на червень 2023
  • У червні починається літо й з'являється нова робота на городі. 
  • Більшість культур до цього часу вже посаджені, хоча на початку місяця ще можна посіяти пізні овочі і теплолюбні дерева. 
  • Читайте далі, коли найсприятливіше займатися посівом та збирати врожай, а коли не варто поратися у землі у червні 2023.

Головні вороги саду та городу — посуха, комахи, бур'яни. Тому власники городів багато сил та часу віддають за доглядом, поливом та обробкою від комах. У червні триває сезон активної роботи на городі.

Як повідомляють в Зеленій садибі, в перший місяць літа кожен садівник вже починає реально оцінювати весь фронт робіт, що були заплановані раніше. Тому під час посівного періоду дуже важливо використовувати місячний календар, який допоможе також організувати роботу і не забути нічого важливого. Наприклад, згідно з посівним календарем на червень 2023 року, перші три дні місяця будуть особливо сприятливими для будь-яких робіт. Тому постарайтесь сіяти та садити культури саме 1-3 червня.

При зростаючому Місяці добре використовувати мінеральні добрива, щоб підживлювати рослини. При спадаючому Місяці використовуйте органічні підживки.

Відео дня

Місячний посівний календар на червень 2023 по днях

1-3 червня — сприятливі дні для посадки всіх видів капусти, а також цибулі, зелені, кабачків, квасолі, сидератів. Також можна садити однорічні квіти, троянди, шипшину, малину, ожину. Допускається підгодівля мінеральними добривами. Можна обрізати і прищеплювати дерева — рани легко заживають.

4 червня — день повного місяця. Роботи з рослинами не проводяться.

5-6 червня — посадка цибулі на сівок, гострого перцю, спаржі. Хороші дні для посадки кучерявих квітів, винограду, полуниці та суниці. Можна садити плодові дерева і волоський горіх. Дозволені підгодівлі фосфатними добривами і боротьба з бур'янами, але не варто поливати і обрізати рослини.

7-9 червня — неродючі дні. Посіви та посадки не рекомендуються. Можна пасинкувати, прищеплювати і обрізати рослини, розпушувати грунт, боротися з бур'янами і обрізати вуса полуниці.

10-12 червня — родючі дні для посіву рослин, особливо зелені, лікарських трав і приправ. Також можна сіяти гарбуз, капусту, квасолю, моркву. Поливи дуже помірні. На клумбі можна посадити цибулинні квіти і внести гній. Можна удобрювати і обробляти рослини натуральними засобами, але не хімічними.

13-16 червня — проводиться замочування насіння, поливи та підживлення городу, підгортання картоплі, боротьба з бур'янами. Проріджування сходів, пасинкування. Можна розпушувати і розпушувати грунт. Для посівів дні не родючі, хоча можна садити троянди і малину. 

17-19 червня — дні молодика. З уже посадженими рослинами краще нічого не робити. Можна посадити квіти і вічнозелені чагарники.

20-21 червня — дуже вдалий день для посадки будь-яких овочів на насіння або на плоди, а також для посадки квітів. Також дозволене внесення будь-яких добрив і обробка рослин хімікатами. Можна обприскати сад, якщо з'явилася тля.

22-24 червня — дозволені посадки овочів, замочування насіння, пасинкування помідорів і підгортання картоплі. Вдалі дні для боротьби з бур'янами і шкідниками овочів. Не варто пересаджувати рослини і садити дерева, оскільки у рослин в ці дні уразливе коріння. Поливи дуже помірні.

25 червня — неродючий день для посівів овочів, а також для підгодівлі, поливів, пересадок і пророщування насіння. Можна орати і розпушувати грунт, білити і обрізати дерева, видаляти хворі гілки. Також можна збирати перший урожай полуниці і молодої картоплі.

26-27 червня — посів огірків, дині, кавуна, цвітної капусти, баклажана. Хороші дні для посадки ягідних кущів, винограду і троянд. Дозволені мінеральні та натуральні підгодівлі, поливи, пасинкування. Можна прорідити слабкі саджанці. Не рекомендується прищеплювати дерева і обробляти їх отрутохімікатами.

28-30 червня — не дуже родючі дні для посіву овочів, але можна сіяти зелень, салат і квіти. Добре вдаються щеплення, обрізки і покіс газону. Можна рясно поливати рослини, боротися з личинками і слимаками, обприскувати сад від хвороб. Однак не рекомендується розмножувати рослини діленням цибулин і коренів.

 

Читайте також:

День ангела у травні 2023. календар іменин, кого вітати цього місяця

Церковний календар на травень 2023 року. перелік свят

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up